Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Bakad sejrygg med vannameiräkor och grön ärtkräm

Receptkategori: Fisk- o skaldjur
Rimmad och bakad sejrygg, fräs på vannameiräkor, glasört, syrad rödlök med kräm på gröna ärtor och smörad räkbuljong.

(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Bakad sejrygg med vannameiräkor och grön ärtkräm

Gör så här

Dag 1 - dela sejryggen i 100 grams bitar, lägg i en form. Blanda vatten och salt, så att saltet löser sig och slå sedan rimlagen över sejryggen. 

Skala och skär rödlöken i tunna båtar, blanda med socker och vinäger. Låt blandningen stå i rumstemperatur över natten. 

Tina räkorna och skala dem. Fräs skalet med tärnad fänkål, morot, schalottenlök, dillfrö, krossad vitlök och tomatpuré. Slå på vatten när allt fått en fin färg och låt sjuda ca: 20 minuter. Sila av buljongen och reducera tills den är smakrik. 

Räkköttet strimlas i tunna strimlor. 

Blanchera ärtorna hastigt och lägg sedan i kannmixer tillsammans med olivolja. Mixa till en slät puré och smaka av med salt och peppar.  

 

Servering: 

Lyft sejen från rimlagen och baka i ugn (140 grader) tills sejen är 45 grader i kärnan.  

Värm buljongen och mixa ner 2 msk smör med en stavmixer. 

Stek räkstrimlorna med rapsolja på hög värme, tillsätt glasört och avhängd syrad rödlök.  

Servera tillsammans med ärtkrämen. 

Du behöver

4 hgSej ryggfilé benfri 100-160 g MSC
5 dlVatten*
10 gSalt*
1,5 hgVannameiräka rå PND, IQF, ASC (16-20/lb)*
Rapsolja
Fänkål
Dillfrö
1 stMorot Tvättad Klass 1 Sverige
1 stBananschalottenlök Klass 1
1 stVitlök Solo
5 dlVatten*
80 gGlasört*
1 kgRödlök Klass 1 Sverige
13 gStrösocker
2 mskRödvinsvinäger 6%
2,5 hgGröna ärtor blancherade
1 mskOlivolja Grekisk Original Extra Virgin
Salt*
Peppar*
1 mskTomatpuré
26 gSmör Normalsaltat*

Energifördelning

55.0%11.7%33.4%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi295.18 kJ
Energi70.5 kcal
Fett1.73 g
varav
- mättat fett0.21 g
- enkelomättat fett1.04 g
- fleromättat fett0.18 g
Kolhydrat4.95 g
varav
- sockerarter2.98 g
- stärkelse0 g
Protein8.16 g
Salt0.11 g
Fiber1.16 g
Selen0.06 µg