Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Nya möjligheter med Pannoumi

Överraska dina gäster med rätter på Pannoumi tärningar eller ostfärs. Goda och tidseffektiva val. Vi berättar hur.

Grillosten hittade fram till svenskarnas hjärtan för många år sedan och är ett självklart vegetariskt alternativ på många menyer. Nu är det dags att låta osten stå i rampljuset även i det offentliga köket med hjälp av tärningar och ostfärs. Dessa två alternativ gör Pannoumin till ett självklart val när kraven på effektiv matlagning står i fokus.

Grillosten har ofta bara setts som ett alternativ till exempelvis kötthamburgare men den populära osten kan mer än så. Med Skånemejeriers Pannoumi tärningar och ostfärs är det enklare att använda grillost på flera olika sätt, till exempel i färsbullar eller i grytan.

Vi har pratat med Anders Tegnér, matutvecklare och kock som har tagit fram många recept med Pannoumi.

– När jag jämför marknadens ledande grillostar är Pannoumi vinnaren i både smak och handhavande, säger Anders Tegnér. Pannoumi Ostfärs är ett bra vegetariskt alternativ i många traditionella kötträtter som lasagne och moussaka. Om man vill servera paj eller gratäng så är tärnad Pannoumi ett utmärkt val som ger både textur och tuggmotstånd till rätterna.

- Att osten är helsvensk är också väldigt uppskattat. Pannoumi är gjord på svensk mjölk från kor i södra Sverige. Osten är oerhört lätt att jobba med, något personalen i köken kommer att gilla. Och den goda smaken kommer dina gäster att älska, säger Anders Tegnér.

Smaken och kvalitén är såklart viktigt, men man ska inte glömma hur enkel produkten är att hantera. Att slippa skära egna kuber eller riva osten sparar mycket tid och gör planeringen enklare. Det är ekonomiskt och tidseffektivt att välja Pannoumi färs och kuber.

Nyfiken på hur du arbetar med pannoumi och ur du serverar den? Ta del av Anders Tegnérs tips här:

Köp Pannoumi här:

FAKTARUTA

Pannoumi från Skånemejerier är ett fräscht och lättarbetat alternativ till kött, fisk och fågel. Osten har en mild, lätt syrlig smak och en fast, spänstig konsistens. Pannoumi tärnad Färdigtärnad Pannoumi sparar tid i köket och passar utmärkt i grytor, pajer eller varför inte på pizza! Pannoumi Ostfärs Färdigriven Pannoumi används som färs och är en lättarbetad ingrediens för rätter i bleck, forma till bollar eller som ett matigt alternativ att blanda i våffelsmet. Pannoumi tillverkas på vårt mejeri i Kristianstad av svensk mjölkråvara från gårdar i Södra Sverige.