Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Hemligheten sitter i buljongen

Bong har en lång och stark tradition präglad av kvalitet och matglädje. Från starten för över 130 år sedan har omsorgen för produkterna varit av högsta vikt.

Det dröjde inte länge efter det att Gustaf Bong slog upp portarna till sin speceri- och delikatessbutik i Ystad i Skåne år 1890 innan konsumenter och grossister förstod att hans livsmedelsprodukter höll en klass för sig själva. Då handlade det bland annat om inläggningar av bland annat ärter, karotter, syltlök och morötter. Storsäljaren var den inlagda surkålen som folk reste långväga för att kunna lägga vantarna på.

Köttsoppan blev milstolpen

Succébutiken expanderade till en konservfabrik 13 år senare för att kunna tillgodose den stora efterfrågan på produkterna. Därefter växte verksamheten med egna odlingar av grödor, bönor och frukt.

Under 1950-talet lanserades den klassiska konserverade köttsoppan, något som blev en milstolpe i Bongs historia då varumärket nådde utanför de skånska gränserna och blev känt över hela landet.

1960 tog Blå Band över bolaget och sedan dess har det skett en rad ägarbyten. I dag heter ägarna GB Foods. Ett företag som värnar om lokala smaker och vars värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet – något som går hand i hand med traditionen kring varumärket Bong.

Inspirera och imponera

Bongs buljonger bygger på rena och naturliga smaker och är framtagna med personlig omsorg. Vare sig det handlar om lättlagade vardagsrätter på lunchmenyn eller festliga trerättersmenyer till firmafesten ska det vara enkelt att lyfta smaken på maten. Med Bongs buljonger är det lätt att inspirera och imponera.

För att ge ett exempel – minestronesoppa är en populär italiensk klassiker med fyllig och rund smak. Det är även en utmärkt maträtt att använda som bas för att tillaga en mustig gryta. Vi har valt att göra en kycklinggryta på minestronen och för att höja smaken på den använder vi Bongs hönsbuljong som kommer i stor hink, perfekt för storköket och restaurangen. Hönsbuljongen har en tydlig smak av kokt hönskött och är en allroundbuljong som passar de flesta tillfällen.

Buljongen sätter smak från start

Medan kycklingköttet får bryna i ugnen fräser vi grönsaker och tillsätter sedan buljongen tillsammans med vatten och krossade tomater – genom att låta buljongen vara med från början ger vi grytan en distinkt smak från start och kan sedan enkelt laborera med övrig kryddning efterhand som grytan kokar ihop sig.

Slutligen har vi den brynta kycklingen, sojabönor och spagetti och lämnar därefter grytan för att sjuda i runt tio minuter. Resultatet blir en rätt fylld av härliga smaker som balanseras på ett perfekt sätt med hjälp av stjärnan i anrättningen – buljongen.

Köp buljonger från Bong här:


Minestronegryta med kyckling


Detta recept hämtar inspiration från den klassiska italienska Minestronen.

Se videon >>