Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Försvinnande goda desserter

Försvinnande goda desserter

Krångligt med växtbaserat? Börja med att göra dina desserter 100 % växtbaserade! Att göra dina desserter växtbaserade är ett bra sätt att förenkla i köket eftersom du kan göra en dessert som passar alla dina gäster och smakar fantastiskt.

Varför inte testa att byta ut grädde och gelatin i din pannacotta nästa gång? Här är några tips och recept för att lyckas med 100 % växtbaserade desserter!

Utvalda produkter

Cassata

Vaniljglass/Cassata:

500 g Flora Professional Plant Visp 31%

350 g vatten

1 vaniljstång

250 g socker

3 g xanthangummi

2 g salt

1 citron zest från

100 g hackade valnötter

100 g hackade pistagenötter

100 g grovhackade körsbär i sockerlag

50 g Amaretto

50 g strimlade torkade aprikoser

Karamellsås:

500 g socker

200 g vatten

100 g mjölkfritt margarin

200 g Flora Professional Plant Visp 31 %

Choklad:

400 g vegansk mörk choklad

Garnityr:

300 g blåbär eller andra bär

10 g torkat tranbärspulver

20 g finhackade pistagenötter

  1. Koka upp Flora Plant Visp 31% med vatten, socker, vaniljstång, salt och citronzest. Ta upp vaniljstången. Tillsätt xanthangummi och mixa med en stavmixer. Sila och kyl ner.
  2. Frys i glassmaskin. Lägg glassen i en skål och blanda med nötterna, körsbär, torkade aprikoser och Amaretto. Fördela glasskrämen ca 2-3 cm tjock i en form. Frys in. Skär ut bitar ca 3 x 8 cm. Håll frysta.
  3. Karamellsås: Koka samman socker och vatten till 170 grader. Tillsätt Flora Plant Visp 31% och stäng av plattan. Vispa tills temperaturen når 100 grader. Tillsätt mjölkfritt margarin under vispning.
  4. Choklad: Smält chokladen i ett vattenbad. Använd slickepott och vänd runt chokladen tills den har temperaturen 32 grader. Häll ut tunt på silipat eller smörpapper. Ställ kallt.
  5. Servering: Lägg cassatan i mitten av tallriken. Fördela bären ovanpå. Lägg bitar av choklad på sidorna. Swirla över lite karamellsås och pudra på lite tranbärspulver och hackade pistagenötter.