Försvinnande goda desserter

Krångligt med växtbaserat? Börja med att göra dina desserter 100 % växtbaserade! Att göra dina desserter växtbaserade är ett bra sätt att förenkla i köket eftersom du kan göra en dessert som passar alla dina gäster och smakar fantastiskt.
Varför inte testa att byta ut grädde och gelatin i din pannacotta nästa gång? Här är några tips och recept för att lyckas med 100 % växtbaserade desserter!
Utvalda produkter



Cassata
Vaniljglass/Cassata:
500 g Flora Professional Plant Visp 31%
350 g vatten
1 vaniljstång
250 g socker
3 g xanthangummi
2 g salt
1 citron zest från
100 g hackade valnötter
100 g hackade pistagenötter
100 g grovhackade körsbär i sockerlag
50 g Amaretto
50 g strimlade torkade aprikoser
Karamellsås:
500 g socker
200 g vatten
100 g mjölkfritt margarin
200 g Flora Professional Plant Visp 31 %
Choklad:
400 g vegansk mörk choklad
Garnityr:
300 g blåbär eller andra bär
10 g torkat tranbärspulver
20 g finhackade pistagenötter
- Koka upp Flora Plant Visp 31% med vatten, socker, vaniljstång, salt och citronzest. Ta upp vaniljstången. Tillsätt xanthangummi och mixa med en stavmixer. Sila och kyl ner.
- Frys i glassmaskin. Lägg glassen i en skål och blanda med nötterna, körsbär, torkade aprikoser och Amaretto. Fördela glasskrämen ca 2-3 cm tjock i en form. Frys in. Skär ut bitar ca 3 x 8 cm. Håll frysta.
- Karamellsås: Koka samman socker och vatten till 170 grader. Tillsätt Flora Plant Visp 31% och stäng av plattan. Vispa tills temperaturen når 100 grader. Tillsätt mjölkfritt margarin under vispning.
- Choklad: Smält chokladen i ett vattenbad. Använd slickepott och vänd runt chokladen tills den har temperaturen 32 grader. Häll ut tunt på silipat eller smörpapper. Ställ kallt.
- Servering: Lägg cassatan i mitten av tallriken. Fördela bären ovanpå. Lägg bitar av choklad på sidorna. Swirla över lite karamellsås och pudra på lite tranbärspulver och hackade pistagenötter.