Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Så maxar du semmelbaket!

Semmelsäsongen närmar sig med stormsteg! Har du inte börjat förbereda dig inför semmelbaket är det dags att göra det nu. Utöver den klassiska semlan med grädde och mandelmassa, varför inte erbjuda dina gäster på något nytt, fräscht och spännande?

Enligt tradition

Fettisdagen infaller alltid sista tisdagen före fastan som i sin tur varar ända fram till påsk. Enligt tradition är annandag jul premiärdagen då man får börja äta semlor men idag går de att köpa redan i början av december. I genomsnitt äter varje person fyra till fem semlor varje år.

Historia

Semlan, eller fastlagsbullen som den hette en gång i tiden, har en lång historia och dök upp i Sverige redan på 1500-talet. Det var inte förrän på 1920-talet som den klassiska semlan med grädde och mandelmassa såg dagens ljus.

Vad är egentligen en lyckad semla? För att tillgodose alla smaker är ett brett sortiment A och O.

Experimentera med färg - Överraska era gäster med en chokladsemla eller red velvet-semla. Byt ut brödet
och servera semlan som en wrap. Tänk nytt, tänk stort! Laborera med textur - Variera mandelmassan genom att blötlägga mandlarna i mjölk, mixa med saltrostade mandlar och socker. Saltet ger mandelmassan en härlig crunch. Vill du ha en annan textur och mer mandelsmak, använd då oskalade mandlar.

Lycka till!

Utvalda produkter

Så lyckas du med semmelbaket - Gustav Mabrouk tipsar!

- Testa olika varianter och smakkombinationer.
- Smaksätt den klassiska grädden eller byt ut den mot mjukglass. Eller varför inte utmana smaklökarna med syrad grädde.