På vår produktionsenhet i Årsta i södra Stockholm förädlas frukt och grönt. Här skalas, klyftas, skivas, strimlas tärnas och pressas frukt och grönsaker. Så här ser resan för en grönsak ut från inleverans till förädlad produkt. 1. Övergripande kontroll av leverans. Har vi fått det vi beställt? 2. Råvarorna kontrolleras för hand en och en så de är fräscha. Dåliga delar plockas bort. 3. Rengöring- alla grönsaker åker igenom två olika vattenbad för att eventuell smuts eller bakterier ska försvinna. Efter tvätt centrifugeras råvarorna. 4. Efter baden hackas, strimlas eller filéas och förpackas råvarorna utifrån vikt och varje enskild beställares önskemål.
Food Safety Quality Assurance Manager på Menigos avdelning för Kvalitet- och Produktutveckling
Riskland utvärderas från flera perspektiv, vi utgår från publika riskindex med olika faktorer som utvärderar bland annat politisk stabilitet, yttrandefrihet, korruption och möjlighet att organisera sig fackligt. - - - - Riskråvara är en råvara med ökade risker för bland annat miljö, arbetsvillkor eller djurvälfärd som t. ex. soja, palmolja, kaffe och kött. Utifrån livsmedelssäkerhet är en riskråvara en produkt som har större sannolikhet att orsaka livsmedelsburna sjukdomar. Exempelvis ätfärdiga produkter som smörgåspålägg, rått kött eller färdigsköljd sallad.
Här kan du läsa mer om vår stegen i vår produktutvecklingsprocess. Här med exemplet att ta fram ett nytt kaffe under Citavo.
Vad innebär det att vi arbetar i en internationell kvalitetsorganisation, och går det verkligen att mäta kvalitet?