Nu är det tid för fräscha primörer, krispiga viner, porslin i pasteller och premiär för soliga uteserveringar. Här hittar du vårens kampanj där vi hyllar det franska köket lite extra. Bon appétit!
Du hittar alla artiklar i kampanjen under Erbjudanden när du loggat in. Gäller t.o.m 4 maj
Brie de meaux, comté och paté en croute. Inom den franska gastronomi finns några av världens främsta delikatesser. Följ med på en tur bland landets regioner och dess lokala specialiteter.
Låt kalv och lamm ta plats på vårmenyn. Kalvkött, med sin möra, mjälla textur och lamm med sin aromatiska karaktär. Oavsett vilken detalj du söker, har vi råvarorna som lyfter säsongens måltider.
Den välrenommerade franska krögaren Danyel Couet sätter menyn och lagar vårig kyckling som passar både lunchmenyn som kvällens à la carte.
I Frankrike produceras omkring en tredjedel av världens roséviner. Druvan grenache som odlas i södra Frankrike har en hög syra, lagom strävhet och passar därför utmärkt för roséviner. I Provence är man specialiserad på ljusa, lätta och torra roséviner.
Vad har färgen på rosévinet för betydelse och hur ska man tänka när det kommer till rosé och mat? Vi har frågat vår dryckesspecialist Mikael Lidberg.
LÄR OM ROSÉ
Gäller dig som har alkoholtillstånd
Ljuvliga pasteller, småblommigt och plockiga brickor med primörer sätter tonen för säsongen. Inom vårt utrustningssortiment finns flera spännande nyheter och allt du behöver till uteserveringen.
Rosévin är en återkommande favorit under vår- och sommarsäsongen. Med sin friska fruktiga karaktär passar det lika bra att avnjuta som apertif som till mat. Här är några utvalda storsäljare från vårt sortiment.
Våren är på ingång och så också ett säkert vårtecken: Primörerna. Vår färskvaruspecialist Henrik Jildenäs tipsar om 5 favoriter väl värda en plats på din vårmeny.
PRIMA PRIMÖRER
Just när vi längtade som mest, tog vi med våra inspirerande gäster på en tankeresa och mötte våren i Frankrike.
Vad händer på den franska restaurangscenen 2025? Menigos trendexpert Maria Ode listar primörerna och rätterna som trendar just nu.
Ta del av färskvaruspecialist Henrik Jildenäs guide där han listar olika sorters lökar och deras unika egenskaper.
Vårens kampanjnummer är fyllt med riktigt bra priser på mat och dryck som matchar den stundande utesäsongen; fräscha primörer, aromatisk vårkyckling och krispiga viner.
Självklart hittar du alla artiklar i kampanjen under Erbjudanden när du är inloggad.
TILL KAMPANJTIDNINGEN