Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Körvel 150g

Färskvaror
    • Artikelnummer: 300204
    • Märke: MENIGO FOG
    • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
    • Förpackning: 1x150 g
    • Nettovikt: 0,15 kg
    • Lev.artnr: MENY4993
Beskrivning

Körvel kan användas som ett komplement till persilja och brukas i många fall på samma sätt.

Kryddan har en ton av lakrits och är en bra smaksättare till grönsaksrätter men också till kött och fisk. Små späda blad som är dekorativa att garnera med.
Råvaruguiden
Körvel
Körvel kan användas som ett komplement till persiljan och brukas i många fall på samma sätt. Kryddan har en ton av lakrits och passar bra till grönsaksrätter men också till kött och fisk. Bladen är vackra att garnera med. Körvel, persilja, dragon och gräslök bildar tillsammans den klassiska franska kryddblandningen fines herbes.
Produktinformation
Länder

Danmark, Sverige

Varugrupp

Kryddor

Temperatur

5-8°C

Lagring

Förvaras svalt men se till att det inte blir för kallt. Finbladiga örter är känsliga för kyla. Örter i ask bör ligga kvar i sin originalförpackning så länge som möjligt.

Hanteringsråd

Ska helst användas färsk då livslängden inte är så lång, cirka en vecka vid rätt förvaring. Tillsätt örten precis före servering, smakämnen som sitter i örten kan minska vid långvarig upphettning.

Användningssområde

Har liknande användningsområden som persilja. Körveln passar utmärkt till fisk - och fågelrätter, i såser och soppor. Ge salladen en ny prägel genom att strö över lite körvel på toppen.

Allergener

Inga kända.

Nördinfo

Det finns både dansk och spansk körvel. Den spanska är en storväxt, flerårig ört som växer vilt i trädgårdar. Bladen är breda och växten kan bli upp till en meter hög. Den danska däremot är den man hittar i butikerna, en ettårig ört med späda blad. Den danska har även mildare i smak och sägs vara kockarnas favorit.

Andra tittade på

Rekommenderade produkter

Andra köpte också

Senaste nytt
Variera din meny i oändlighet med kål!
Variera din meny i oändlighet med kål!
Grönkål, brunkål, rödkål, savoykål, brysselkål... Det finns flera varianter i familjen som kan tillagas på många olika sätt. Här är ett axplock av våra favoritsorter och hur vi gillar att tillaga dem.
5 tips för kommunikation på krogen
5 tips för kommunikation på krogen
Anette Rosvall är kommunikatören som blev kokboksförfattare och sedan grundade Stellagalan. Hon brinner för att berätta om mat – så vi bad henne att dela med sig av sina bästa kommunikationstips för krögare.
Krydda maten med gedigen kunskap och hög kvalitet
Krydda maten med gedigen kunskap och hög kvalitet
Branka Veljovic, kryddexpert på Paulig PRO, tipsar om hur du säkerställer högsta kvalitet på kryddorna, bästa smak på tallriken och eftersmak för planeten.