Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Koriander

Färskvaror
    • Artikelnummer: 709721
    • Märke: MENIGO FOG
    • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
    • Förpackning: 1xca 1kg, 1xca 100g
    • Lev.artnr: MENY4982
Beskrivning

Bladen, stjälken och fröna används till matlagning och bakning.

En omtyckt krydda i det asiatiska och sydamerikanska köket.
Råvaruguiden
Koriander
Kryddan man antingen älskar eller hatar. Koriander är en ettårig ört med små vitrosa blommor. Både bladen och fröna används till matlagning. Ibland benämns den som Cilantro och då är det de unga bladen man talar om, fröna kallas för koriander. God att använda till lite kryddstarkare rätter och används flitigt i den Indiska, Mexikanska och Sydamerikanska köket.
Produktinformation
Länder

Danmark, Sverige

Varugrupp

Kryddor

Temperatur

5-8°C

Lagring

Förvaras svalt men se till att det inte blir för kallt. Finbladiga örter är känsliga för kyla. Örter i ask bör ligga kvar i sin originalförpackning så länge som möjligt.

Hanteringsråd

Ska helst användas färsk då livslängden inte är så lång. Går bra att frysas i plastpåse. Tillsätt örten precis före servering, smakämnen som sitter i örten kan minska vid långvarig upphettning.

Användningssområde

Bladen används färska och tillsätts fördelaktigt precis innan servering. Gott att toppa på indiska maträtter såväl som mexikanska tacos. Passar till kött, fågel, fisk och grönsaksrätter.

Allergener

Inga kända

Nördinfo

I vissa områden i Europa kallas koriander för en "anti diabetesväxt" och i delar av Indien används den som ett antiinflammatoriskt tillskott. Forskning visar att kryddan har en förmåga att stimulera insulinproduktionen, sänka kolesterolvärdet och ha antimikrobiella egenskaper.

Rekommenderade produkter

Senaste nytt
Roupéz Profile AB
Roupéz Profile AB
Att göra ett gott första intryck är viktigt, det är vi nog många som tycker. Ibland är det dock inte så lätt att hinna med både design och beställningsjobb av profilkläder när vardagens olika uppgifter hopar sig.
Toppings & Våfflor
Toppings & Våfflor
Bra skolmat tappar i värde om ingen äter
Bra skolmat tappar i värde om ingen äter
Måltidsforskaren Linda Berggren har just skrivit klart sin avhandling om hur den svenska skollunchen kan bli bättre.