Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Dragon kruka

Färskvaror
    • Artikelnummer: 754940
    • Märke: MENIGO FOG
    • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
    • Förpackning: 1x1 st
    • Nettovikt: 0,1 kg
    • Lev.artnr: MENY453
Beskrivning

En ört med tydlig, aromatisk smak av anis.

Ingen riktig bearnaise utan dragon, passar även till kött, kyckling eller fisk.
Råvaruguiden
Dragon fransk
Den här kryddan har en dominerande, aromatisk smak med ton av anis. Passar bra till fisk- och fågelrätter, såser och för inläggning. Bladen är långsmala, mörkgröna och det är de unga skotten man använder. Det är ofta den franska dragonen man syftar på vid användning av dragon och inte den ryska.
Produktinformation
Länder

Danmark, Sverige

Varugrupp

Kryddor

Temperatur

5-8°C

Lagring

Förvaras svalt men se till att det inte blir för kallt. Finbladiga örter är känsliga för kyla. Örter i ask bör ligga kvar i sin originalförpackning så länge som möjligt.

Hanteringsråd

Ska helst användas färsk då livslängden inte är så lång, cirka en vecka vid rätt förvaring. Tillsätt örten precis före servering, smakämnen som sitter i örten kan minska vid långvarig upphettning.

Användningssområde

God smaksättare i en olivolja eller vinäger. Täck örterna ordentligt med vätska och låt stå i 1-2 veckor. Dragon passar utmärkt till fisk - och fågelrätter för att inte tala om den klassiska bearnaisen.

Allergener

Inga kända

Nördinfo

Dragon heter Artemisia dracunculus på latin och den franska förökas med sticklingar till skillnad mot den ryska dragonen som odlas med frö.

Rekommenderade produkter

Andra tittade på

Andra köpte också

Senaste nytt
Hur serverar man julmat under Corona?
Hur serverar man julmat under Corona?
Har Corona försvunnit till jul? Går det att servera en vanlig julbuffé eller måste vi tänka nytt? Frågorna är många och snart är det jul. Vi på Scan har några tips.
Variera din meny i oändlighet med kål
Variera din meny i oändlighet med kål
Grönkål, brunkål, rödkål, savoykål, brysselkål... Det finns flera varianter i familjen som kan tillagas på många olika sätt. Här är ett axplock av våra favoritsorter och hur vi gillar att tillaga dem.
Se livesändningen här!
Se livesändningen här!
Finalen är i full gång! Se allt live redan nu på tv4play genom att klicka här.