Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Krasse shiso mix

Färskvaror
    • Artikelnummer: 779053
    • Märke: MENIGO FOG
    • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
    • Förpackning: 1x16 st
    • Nettovikt: 1 kg
    • Lev.artnr: MENY1601
Beskrivning

En härlig mix av både peppriga och milda sorter.

Kommer i fyra olika smaker, Shiso Violett, Shiso Grön, Daikonkrasse och Senapskrasse.
Näringsdeklaration
Råvaruguiden
Shisoblad / Shisokrasse
Stora vackra blad som finns i både lila och grönt. De gröna har en smak av anis och mint medan de lila drar åt kummin.
Produktinformation
Länder

Holland

Varugrupp

Övrigt

Temperatur

2-4°C

Lagring

Kallt. Smaken förstärks om bladen får ligga i rumstemperatur en stund innan servering.

Hanteringsråd

Håller upp till nio dagar om bladen förvaras svalt. Sköljs före användning.

Användningssområde

Lämpliga att blanda i sallader. De gröna bladen passar bäst till rå fisk eller japanska rätter. De lila passar bra till kött, svamp eller olika typer av fisk. De kan också användas som dekoration.

Allergener

Inga kända

Nördinfo

I Japan kallas bladen för ”Oba” och är ett vanligt tillbehör till råa fiskrätter. Det sägs att bladen har en lugnande effekt på tarmarna och kan ge skydd mot matförgiftning.

Rekommenderade produkter

Senaste nytt
Grön hållbar måltidsinspiration
Grön hållbar måltidsinspiration
Grön inspiration med goda soppor från växtriket. Sunda och hållbara recept rika på smak och lätta att laga till många. Läs mer om hållbara produktmärkningar, hur vi tänker kring vårt sortiment och produktnyheter.
Roupéz Profile AB
Roupéz Profile AB
Att göra ett gott första intryck är viktigt, det är vi nog många som tycker. Ibland är det dock inte så lätt att hinna med både design och beställningsjobb av profilkläder när vardagens olika uppgifter hopar sig.
Bra skolmat tappar i värde om ingen äter
Bra skolmat tappar i värde om ingen äter
Måltidsforskaren Linda Berggren har just skrivit klart sin avhandling om hur den svenska skollunchen kan bli bättre.