Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Sallat roman Klass 1

Färskvaror
    • Artikelnummer: 741652
    • Märke: MENIGO FOG
    • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
    • Förpackning: 1x1 st
    • Nettovikt: 0,25 kg
    • Lev.artnr: MENY207
Beskrivning

Roman har löst knutna, långa blad med en kraftig mittnerv.

En krispig sallat som är uppskattad tack vare sin textur tillsammans med den milda och nötiga smaken. Ett självklart val till Caesarsalladen. 10 huvuden per låda
Praktisk info
För frukt och grönsaker förändras ursprungsland efter säsong och leveranstillfälle. Logga in för att se aktuellt ursprung.
Näringsdeklaration
Råvaruguiden
Sallat Roman
Cossallat är det ursprungliga namnet, och används i stort sätt över hela världen. Namnet kommer från den grekiska ön Kos, där den här sallatstypen odlades redan under antiken. Det är den mest odlade sallatsvarianten, globalt sett. Och dessutom den godaste, enligt många. Cossallat är lättodlad, frisk och förnöjsam och ger ett högbyggt huvud. De upprättväxande bladen är avlånga med en kraftig och spröd mittnerv.
Produktinformation
Länder

Spanien, Sverige

Varugrupp

Sallad

Temperatur

+1-8 grader C

Lagring

I Kyl. Låt den alltid vara kvar i sin plast tills den ska användas, den torkar fort annars.

Hanteringsråd

Alltid bra att spola denna produkt i vatten innan man använder den, tänk på att plocka bort rotstocken, inte särskilt trevligt att få med i en i övrigt fräsch sallad.

Användningssområde

Det mest klassiska är en härlig caesarsallad. Funkar också utmärkt att använda bladen som en "salladstaco".

Nördinfo

100g romansallad innehåller 94,6g vatten och endast 17 kcal. Den är rik på antioxidanter.

Rekommenderade produkter

Senaste nytt
Jobba med din Pop-Up-Shop i restaurangen!
Jobba med din Pop-Up-Shop i restaurangen!
Har du ett stort råvarulager i dessa tider? Vi på Menigo har tagit fram tips och mallar för att du som krögare på ett enkelt sätt skall kunna förpacka och sälja varor till dina gäster.
Bra skolmat tappar i värde om ingen äter
Bra skolmat tappar i värde om ingen äter
Måltidsforskaren Linda Berggren har just skrivit klart sin avhandling om hur den svenska skollunchen kan bli bättre.
Roupéz Profile AB
Roupéz Profile AB
Att göra ett gott första intryck är viktigt, det är vi nog många som tycker. Ibland är det dock inte så lätt att hinna med både design och beställningsjobb av profilkläder när vardagens olika uppgifter hopar sig.