Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Persika Klass 1

Färskvaror
    • Artikelnummer: 741826
    • Märke: MENIGO FOG
    • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
    • Förpackning: 1x4kg/frp, 1xca100 g
    • Lev.artnr: MENY352
Beskrivning

Är ett träd inom plommonsläktet, familjen rosväxter.

Frukten är en stenfrukt med luddigt skal. Fruktköttet är gult - till orangegult. Används i desserter, förätter, sallader och inläggningar.
Praktisk info
För frukt och grönsaker förändras ursprungsland efter säsong och leveranstillfälle. Logga in för att se aktuellt ursprung
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi179 kJ
Energi43 kcal
Fett0.1 g
varav
- mättat fett0.01 g
- enkelomättat fett0.03 g
- fleromättat fett0.04 g
Kolhydrat9 g
varav
- sockerarter8 g
- stärkelse0 g
Protein0.7 g
Salt0 g
Fiber2 g
Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Persika/nektarin
Persikan har funnits i människans närhet under så lång tid att dess ursprung är oklart, men möjligen finns dess rötter i Kina där den odlats i mer än 4000 år. Därefter spreds den västerut, till främre Orienten, och den började odlas i Persien kring 200 f.Kr. Namnet kommer av att européerna tidigt trodde att persikan hade sitt ursprung just i Persien. Är ett träd inom plommonsläktet, familjen rosväxter. Frukten är en stenfrukt. En framodlad variant av persika är nektarin (tidig romersk beteckning var malum persicum = ʺpersiskt äppleʺ; dagens artnamn prunus persica är latin för ʺpersiskt plommonʺ), och förmodligen var det så grekerna lärde känna växten.
Produktinformation
Länder

Italien, Spanien, Sydafrika, Sydamerika

Varugrupp

Stenfrukt

Temperatur

+2-4 grader C

Lagring

Förvaras bäst i kyla som mogen frukt.

Hanteringsråd

Varsamt som man ska vara med all frukt.

Engelska

Peach/nectarine

Användningssområde

Kan användas till förrätter, sallader, desserter, inläggningar.

Allergener

Björkpollen-korsallergi. Omkring hälften av de som har björkpollenallergi reagerar också på någon frukt, nöt eller grönsak.

Nördinfo

Inte förrän i början av 1500-talet hade ryktet om persikans utsökta smak nått Sverige.

Rekommenderade produkter

Andra tittade på

Andra köpte också

Senaste nytt
Hur serverar man julmat under Corona?
Hur serverar man julmat under Corona?
Har Corona försvunnit till jul? Går det att servera en vanlig julbuffé eller måste vi tänka nytt? Frågorna är många och snart är det jul. Vi på Scan har några tips.
Så blev uteserveringen krogarnas räddning
Så blev uteserveringen krogarnas räddning
Efter två år av pandemirestriktioner kan krögaren bakom restaurangerna Nils och Gustav Adolf i Malmö svara på vad som räddat restaurangerna – och det är uteserveringen. Här delar hon med sig av sina bästa tips inför sommaren.
Butiken #1
Butiken #1
För dig inom retail