Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Rotfruktsmedaljong

Djupfryst
    • Artikelnummer: 735045
    • Märke: Felix
    • Leverantör: Orkla Foods Sverige
    • Förpackning: 2x83x30 g
    • Nettovikt: 5 kg
    • Lev.artnr: 454008599

Läs produktblad

Beskrivning

Rotfruktsmedaljonger tillagade på riven potatis och blandade rotfrukter som tillagas i rapsolja för att de ska bli extra krispiga och goda.

Passar både som tillbehör till kötträtter eller som en del i vegetariska rätter. Tillagade i Eslöv. 5 kg. ca 167 st à 30 g.
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde (DABAS)
Energi667 kJ
Energi160 kcal
Fett7.4 g
varav
- mättat fett0.5 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat20 g
varav
- sockerarter1.4 g
- stärkelse0 g
Protein2 g
Salt1.1 g
Tillagning

Rotfruktmedaljongen tillagas utan föregående upptining. Värm till en centrumtemperatur av  minst 70°C. I kombiugn: Lägg innehållet i en halv påse i ett gastronormbleck. Värm ugnen till 220ºC torr värme, och tillaga i 10 minuter. Tänk på att värmen kan variera mellan olika ugnar och att lämplig tid och temperatur därför kan skifta något. Mängden rotfruktsmedaljonger påverkar också tillagningstiden.

Ingredienser

Potatis, rapsolja, kålrötter, morötter, palsternackor, purjolök, ROTSELLERI, potatispulver, modifierad stärkelse, salt, potatisfiber, druvsocker och svartpepparextrakt.

Tillverkningsland

Sverige

Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här

Rekommenderade produkter

Andra köpte också

Andra tittade på

Senaste nytt
Urbenad hel kyckling – nyhet värd att prova!
Urbenad hel kyckling – nyhet värd att prova!
Upptäck nya sätt att servera kyckling. Urbenad hel kyckling ger många möjligheter. Prova att rulla ihop den till en ballotine eller fritera i ett stycke.
Säsong för skogens skafferi
Säsong för skogens skafferi
Nu är det hög tid att dra ut i skogen och frossa i bär och svamp.
Mat i kristider
Mat i kristider
Stora samhällskriser har genom historien påverkat de livsmedel människor köpt och de maträtter som serverats. Måltidsforskaren Richard Tellström ger oss en resumé av de maträtter som klarat sig bäst och sämst i vår svenska matkultur.