Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Prosciutto di Parma 32-36 Månader

Prosciutto di Parma 32-36 Månader

Simonini
Färskvaror
Art.nr. 214763
KG
1x1xca9 kg
KGD
1xca9 kg
    • Leverantör: Simonini Vittori S.r.l.
    • Lev.artnr: A03/10
    • Koldioxidavtryck: 10.4 kg CO₂e/kg
Beskrivning
Äkta DOP Prosciutto di Parma av högsta kvalité.I det böljande landskapet strax utanför Parma, i området som är det historiskt typiska för tillverkning av Parmaskinka ligger den lilla staden Castrignano. Det är här Vittorio Simonini sedan lång tid, på ett hantverksmässigt sätt tillverkar Prosciutto di Parma av högsta kvalité. Grisarna som används för de DOP märkta skinkorna är uteslutande uppfödda i Italien på en naturlig diet som är berikad med vassle från produktionen av den i området tillverkade Parmigiano-Reggiano osten.. Produceras av noga utvalda lår som lämpar sig bra för lång Lufttorkning. Grisarna som används till denna skinka får inte vara yngre än nio månader och måste väga över 160 kilo. Den långa lagringstiden bidrar till en djup och balanserad smak. Urbenad och platt i formen. Ursprung Italien.
Praktisk info
DOP står för Denominazione di Origine Protetta. Motsvarigheten i Sverige heter SUB (skyddad ursprungsbeteckning) vilket anger att ”en matvara eller lantbruksprodukt både härstammar från, samt är framställd, bearbetad och tillverkad i ett specifikt område”.
Märkningar
KlimatavtryckCO₂e/kg
10.4kg
Varje kilo av varan påverkar klimatet motsvarande utsläppen av 10.4 kg koldioxid.
Läs mer om hur vi beräknar klimatavtryck
Näringsdeklaration
Senaste nytt
Utvalt för hotell & konferens: Mejeri, ost & ägg
Utvalt för hotell & konferens: Mejeri, ost & ägg
Dags för afterwork
Dags för afterwork
Sensommar och gäster som återvänder från resor och lantställen. Kanske är plånboken något tunn efter semestern, men att ses efter jobbet för att suga musten ur de sista sommarkvällarna – det vill man!
Kockpodden
Kockpodden
Kockpodden är en podcast där du får lära känna Sveriges största stjärnkockar lite mer på djupet. I halvtimmeslånga avsnitt tar journalisten Alf Tumble kockarna på pulsen och låter dej som lyssnar komma riktigt, riktigt nära.