Äkta DOP Prosciutto di Parma av högsta kvalité.I det böljande landskapet strax utanför Parma, i området som är det historiskt typiska för tillverkning av Parmaskinka ligger den lilla staden Castrignano.
Det är här Vittorio Simonini sedan lång tid, på ett hantverksmässigt sätt tillverkar Prosciutto di Parma av högsta kvalité.
Grisarna som används för de DOP märkta skinkorna är uteslutande uppfödda i Italien på en naturlig diet som är berikad med vassle från produktionen av den i området tillverkade Parmigiano-Reggiano osten.. Produceras av noga utvalda lår som lämpar sig bra för lång Lufttorkning. Grisarna som används till denna skinka får inte vara yngre än nio månader och måste
väga över 160 kilo. Den långa lagringstiden bidrar till en djup och balanserad smak.
Urbenad och platt i formen. Ursprung Italien.
Praktisk info
DOP står för Denominazione di Origine Protetta.
Motsvarigheten i Sverige heter SUB (skyddad ursprungsbeteckning) vilket anger att ”en matvara eller lantbruksprodukt både härstammar från, samt är framställd, bearbetad och tillverkad i ett specifikt område”.