Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Med passion för riktigt bra råvaror - möt våra producenter

Förtroende och tillit är grunden till allt Färskvaruhallen Menigo gör. För bara genom att vårda vårt kontaktnät av världens bästa producenter kan vi försäkra oss om att du får precis det du önskar.

Eller ring oss direkt på 010-707 73 91 och bli kopplad till din lokala specialist.

Ny serie! Där det goda växer - besök hos råvaran

Följ med hem till några av våra fantastiska producenter som levererar färskvaror till Färskvaruhallen Menigo. Vi möter dem på åkern, i båten eller i växhuset. Där det goda växer helt enkelt.

Först ut är Österlen sparris i Borrby, Österlen. Här odlar Friedrich Pape åtta olika sorters sparris med olika karaktär och smak. 

Fler inspirerade reportage från norr till söder

Wermlands skogsförråd – världsledande inom skogssvamp

Wermlands skogsförråd – världsledande inom skogssvamp

Wermlands Skogsförråd har hittat sin nisch i den svenska skogens skafferi. Företaget räknas idag som en världsledande leverantör av högkvalitativ skogssvamp.

Djurens välmående i fokus på Rosersbergs gård

Djurens välmående i fokus på Rosersbergs gård

På Rosersbergs gård i skånska Ekeby utanför Helsingborg lever grisarna i stora grupper och får röra sig fritt både ute och inne året runt.

Mushu Mushrooms bakom exklusiva matsvampar

Mushu Mushrooms bakom exklusiva matsvampar

Mushu Mushrooms erbjuder exklusiva matsvampar odlade med kretsloppstänk, hantverkskänsla och gastronomisk nyfikenhet.

Vildplockat från Stora Juleboda gård

Vildplockat från Stora Juleboda gård

Kring Stora Juleboda gård på Österlen växer många av kockarnas vildplockade favoriter. Det har gårdens ägare Anna och Marcus Callenbring tagit fasta på.

Österlen Sparris – alltid först med årets primör

Österlen Sparris – alltid först med årets primör

Friedrich Pape på Österlen Sparris avslöjar varför han alltid är först med att leverera frilandssparris till Färskvaruhallen Menigo på våren. 

Liura - umami från Dalarna

Liura - umami från Dalarna

Liura är en småskalig producent av svensk umami. Bakom satsningen står kocken Fredrik Hedlund.

RipaHonung – med smaker från naturen

RipaHonung – med smaker från naturen

På Ripagården i Skåne tillverkas RipaHonung – högklassig honung från Johanna Adolfssons bin. Bland annat med smak av kringliggande ängsmark och skog.

Buttlegrisen – förstklassigt griskött från Gotland

Buttlegrisen – förstklassigt griskött från Gotland

Möt bonden Fredrik Willstrand som driver Buttlegrisen på Gotland. En småskalig produktion av förstklassigt griskött med hög efterfrågan från lokala kockar.

Nordic Seafarm

Nordic Seafarm

Strax utanför Fjällbacka på västkusten pågår början på en ”blå revolution”, i alla fall om du frågar Nordic Seafarm. Här odlar de nämligen just nu 100 ton sockertång under ytan i det salta havet.

Ryftes Grönsaker

Ryftes Grönsaker

Ryftes Grönsaker drivs av systrarna Karin och Erika Andersson, som vill att resten av landet ska upptäcka det där extra som gotländska jordar kan ge.

Sörbro Gård

Sörbro Gård

På Sörbro Gård utanför Södertälje driver Arthur Borgh och Åsa Nyberg en småskalig tillverkning av getmjölksprodukter. Här står hållbarhet och djurens välmående i fokus.

Världens dyraste krydda finns på Österlen

Världens dyraste krydda finns på Österlen

Sveriges enda ekologiska saffransproducent levererar saffran till Skandinaviens finaste restauranger och bagerier.

Vikentomat är godast!

Vikentomat är godast!

Hos Vikentomater odlas 96 olika sorters tomater som kräver en specialframtagen manual för att beskriva smakupplevelsen.

Här görs Sveriges äldsta ost

Här görs Sveriges äldsta ost

På den ekologiska mjölkgården Almnäs Bruk tillverkas hantverksmässiga ostar av mjölk från gårdens egna kor. I sortimentet finns bland annat Wrångebäcksosten – Sveriges äldsta registrerade ostvarumärke.