Färskvaruhallen Meniogs utbud av hantverksmässiga råvaror är framtaget och utvecklat med omsorg om hela värdekedjan. Ofta närodlat av producenter som liksom du brinner för riktigt bra råvaror.
Hos Färskvaruhallen Menigo hittar du ett spetsigt sortiment av hantverksmässiga produkter. Noga utvalda av våra färskvaruspecialister.
Vi erbjuder:
– Svenska produkter framtagna med omsorg för hela värdekedjan
– Hållbarhet i fokus
– Unika och lokala smaker
– Dedikerade färskvaruspecialister som genom personlig rådgivning ger dig rätt råd i rätt säsong
– Flexibla leveranser upp till 6 dagar i veckan*
*lokala avvikelser kan förekomma. Kontakta våra specialister för mer information.

Korallticka från Värmland, kallpressad rapsolja från Västergötland, handystade ostar från Småland eller varför inte ärtsoja från Dalarna?
Färskvaruhallen Menigo köper in direkt från gårdarna och är ständigt på jakt efter nya produkter.
Genom att öka kännedom om duktiga producenter i närområdet skapar vi också större efterfrågan på närproducerat.
Vi erbjuder ädla styckdetaljer såväl som skurna och malda produkter – hela djuret ska tas om hand. Samma tänk gäller för det som växer.

Som kund hos Färskvaruhallen Menigo får du en kreativ partner i köket.
Hos oss möter du specialister med lång erfarenhet från branschen och som alla brinner för det kreativa mathanverket och råvarorna. De finns där för att ge dig tips och inspiration kring vårt sortiment likväl som att ge råd om menyplanering och köksekonomi. Närhelst du behöver.
Hur kontakten sker bestämmer du. Fysiska möten, telefonrådgivning eller genom våra digitala kanaler. Vad passar dig bäst?

Hur går det till när ni hittar nya produkter?
"Det är en blandning av personligt engagemang och att hänga med i sociala medier och trender. Det kan också vara en kund som frågar efter en specifik produkt, då tar vi kontakt med leverantören för att kika på möjligheter till produktion och leverans. När vi besöker gårdar så gäller det att ha helikopterperspektiv för att se om gården även kan leverera andra typer av produkter"
Thobias Fridh, kategoriansvarig för Utvalt & Nära, som har jobbat som kock i 16 år. Började på Menigo 2015 som inköpare för Frukt & Grönt, gick efter ett par år vidare till produktspecialist.

Vi på Färskvaruhallen Menigo är mycket stolta över våra samarbeten med lokala producenter och leverantörer. Eldsjälar som liksom vi och svenska krögare brinner för riktigt bra råvaror och det kreativa mathantverket. Här kan du lära känna några av våra partners lite bättre.

Kring Stora Juleboda gård på Österlen växer många av kockarnas vildplockade favoriter. Det har gårdens ägare Anna och Marcus Callenbring tagit fasta på.

Liura är en småskalig producent av svensk umami. Bakom satsningen står kocken Fredrik Hedlund.

På Ripagården i Skåne tillverkas RipaHonung – högklassig honung från Johanna Adolfssons bin. Bland annat med smak av kringliggande ängsmark och skog.