Hos Färskvaruhallen Menigo hittar du ett brett sortiment av fisk och skaldjur till din restaurang. Från lokala såväl som globala producenter som delar din passion för råvaran.
Vi erbjuder:
– Brett sortiment inom fisk & skaldjur
– Egen förädling
– Färskt, fryst, inlagt och färdiga produkter
– Både svenskfångat och importerat
– Dedikerade färskvaruspecialister som genom personlig rådgivning ger dig rätt råd i rätt säsong
– Flexibla leveranser upp till 6 dagar i veckan*
*lokala avvikelser kan förekomma. Kontakta våra specialister för mer information.
Kvalitet är allt. När fångsten är färsk, fryst eller konserverad. När höstens första hummer burats eller pinfärska Fine de Claire plockats. Men också när vannameiräkorna lagts på is, sillen konserverats och spättafiléerna friterats.
Vårt stora nätverk av proffs och den djupa kunskap vi delar gör att vi kan leverera kvalitet till dig varje gång, på kortast möjliga tid. Det är också denna tillit som gör oss trygga i att det vi levererar från fjordar, sjöar och floder fångats och skördats med metoder som följer reglerna, så att vi alla kan njuta av det goda från hav och sjö även i framtiden.
Många produkter hittar du direkt i vår e-handel, och om du inte hittar det du söker. Kontakta våra specialister så hjälper de dig direkt.
Vid sandbotten i Bohuslän, i Vänerns djup och älvmynningar i Kalix – på Färskvaruhallen Menigo brinner vi för att hitta fisk och skaldjur som hjälper din restaurang växa. Och för att du ska få tid till att förfina ditt hantverk erbjuder vi förädlade produkter som levereras direkt till ditt kök.
Regnbåge från Jämtland, norsk sej eller havsabborre, allt filéas och förbereds av experter på vår produktionsenhet i Årsta. Men också allt från löjrom och musslor, till ostron från Marennes, får du med kortast möjliga ledtid mellan hav och restaurang. Du får högre lönsamhet och slipper onödigt svinn i köket.
En godare affär, helt enkelt.
Som kund hos Färskvaruhallen Menigo får du en kreativ partner i köket.
Hos oss möter du specialister med lång erfarenhet från branschen och som alla brinner för det kreativa mathanverket och råvarorna. De finns där för att ge dig tips och inspiration kring vårt sortiment likväl som att ge råd om menyplanering och köksekonomi. Närhelst du behöver.
Hur kontakten sker bestämmer du. Fysiska möten, telefonrådgivning eller genom våra digitala kanaler. Vad passar dig bäst?
Vad är viktigast att tänka på i valet av fisk och skaldjur till vintermenyn?
– Jobba med det som finns i säsong och våga variera. Finns mycket gott att välja på. Istället för torsk kan man jobba med fjällbrosme, långa, lubb eller gös.
Ken Mannerström, färskvaruspecialist inom fisk & skaldjur, som efter 17 år i köket togs beslutet att hänga upp förklädet och börja arbeta på Ekofisk, Menigos specialistbolag inom fisk och skaldjur.
Ken Mannerström, färskvaruspecialist inom fisk & skaldjur, ger sina bästa tips kring 6 "nya" råvaror inom sjömat som du som krögare inte får missa under 2025.
För tio år sedan skrämde de slag på västkusten och katastrofrubrikerna haglade – nu är de japanska jätteostronen, så kallade gigasostron, en eftertraktad bohuslänsk råvara.
Vi ger dig som kock och krögare en snabbguide i miljömärkningar inom fisk och skaldjur. Allt för att du ska kunna göra hållbara val i din vardag.