- Hem
- Recept & kalkyl
- Pizza Bianco [Tage Lindblom]
Åtgärder
Pizza Bianco [Tage Lindblom]
Receptkategori: À la CarteEn Pizza Bianco är helt enkelt en pizza där man använder creme fraiche istället för tomatsås. Supergott och går att variera i det oändliga. Här är en variant med pesto, ädelost och valnötter. Oemotståndlig!
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
- Värm ugnen till 270 grader (eller 300 grader övervärme/265 grader undervärme om du har en pizzaugn)
- Ställ in en plåt tills den är riktigt het.
- Lägg ut dina pizzabottnar (Glutenfria eller vanliga)
- Bred ut Köksfraiche över pizzorna.
- Lägg på ädelost och riven mozzarella.
- Baka av pizzorna på den heta plåten i ca 6-8 min (i pizzaugn ca 4 min).
- Rosta valnötterna lätt i en panna och strö över pizzan.
- Klicka ut Örtpesto Grönkål/Citron.
- Ringla över flytande honung.
- Toppa med lite flingsalt före servering.
Du behöver
| 1,2 hg | Pizzabotten Surdeg Naturell |
| 1,7 hg | Pizzabotten Glutenfri 30 cm |
| 1,2 kg | Riven Mozzarella 21% |
| 3 dl | Köksfraiche 24% |
| 3 hg | Örtpesto Grönkål Citron fryst* |
| 6 hg | Ädelost* |
| 55 st | Valnötter grovhackade* |
| Flytande honung* | |
| Flingsalt* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
| Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
|---|---|
| Energi | 781.35 kJ |
| Energi | 187.19 kcal |
| Fett | 12.31 g |
| Kolhydrat | 6.79 g |
| Protein | 12.24 g |
| Salt | 0.66 g |
| Fiber | 0.29 g |
kr