- Hem
- Recept & kalkyl
- Ostbollar på Roquefort och pepparkakssmul
Åtgärder
Ostbollar på Roquefort och pepparkakssmul
Receptkategori: DesserterAlla känner väl till pepparkaka med mögelost. Detta är en trevlig variant.
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
Smula ner roquefortosten och blanda med färskost. Plocka timjan och riv citronskal.
Blanda detta i röran och smaka av med honung och nymald svartpeppar.
Låt stå kallt en stund.
Krossa pepparkakor och rulla bollarna i detta.
Låt stå kallt till servering.
Du behöver
1,5 hg | Roquefort* |
1 hg | Färskost Naturell 22% Laktosfri |
1 st | Citron Primofiori/Vernas Klass 1 |
2 g | Timjan i Ask |
36 g | Blomsterhonung Flytande KRAV |
Svartpeppar Hel | |
1 hg | Pepparkakor i Plåtburk |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 626.05 kJ |
Energi | 150.07 kcal |
Fett | 6.36 g |
varav | |
- mättat fett | 3.59 g |
- enkelomättat fett | 0.01 g |
- fleromättat fett | 0.04 g |
Kolhydrat | 20.2 g |
varav | |
- sockerarter | 12.79 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 1.67 g |
Salt | 0.44 g |
Fiber | 1.7 g |
kr