- Hem
- Recept & kalkyl
- Kaffebiskvier - Löfbergs
Åtgärder
Kaffebiskvier - Löfbergs
Receptkategori: BakverkBakverket biskvi kommer i många former. Här har vi en smakrik variant där smörkrämen spetsas med kaffe. Passar perfekt tillsammans med vår goda espresso Cumbia, ett fylligt kaffe med söta russintoner och nyanser av mandel och lakrits.
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
Riv mandelmassan grovt och vispa i äggvitan med elvisp tills det blir en jämn smet.
Klicka ut rundlar på bakplåtspapper, ungefär som en femkrona.
Platta till och grädda mitt i ugnen i ca 10 min på 175 grader.
Ta ut och låt svalna innan du lossar bottnarna.
Vispa ihop resten av ingredienserna till en slät smet och bred på bottnarnas släta undersida.
Ställ kallt i kylen.
Smält chokladen och låt svalna något.
Doppa biskvierna i chokladen och låt sedan stelna i kylskåpet.
Tips: Förgyll din fikastund med vårt goda espressokaffe Cumbia!
Du behöver
2 hg | Mörk choklad 60%* |
3,3 msk | Mycket finmalet kaffe* |
1 tsk | Vaniljsocker* |
1 dl | Florsocker* |
1 hg | Rumsvarmt smör* |
1 st | Äggvita* |
2 hg | Mandelmassa* |
kr