Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Fräsch pasta med sommartoner

Receptkategori: Pastarätter
En härligt fräsch och somrig pastarätt, perfekt som alternativ till grillen.

(0 röster)
Fräsch pasta med sommartoner

Gör så här

Skär tomaterna i mindre bitar och lägg dem på plåtar salta, sockra och lägg på timjan. Baka dem på 90 grader i 2 timmar. Koka de krossade tomaterna med olivolja, salt och socker i 2 timmar. Smaka av med mer socker och salt. Spagetti med torkade tomater, tomatsås, havskräftor, lax och sparris. Skär laxen i fina bitar och salta dem. Baka under plastfilm på smörade plåtar på 80 grader tills laxen är 38 grader i mitten. Skala den vita sparrisen och skär bort en bit av roten. Koka den mjuk i saltat vatten med citronsaften. Låt sparrisen svalna i lagen. Skär dem i mindre bitar. Koka pastan al dente och blanda med tomatsåsen. Toppa med lax, kräftor, örter och bakade tomater. Dekorera med parmesan. RECEPT: Julius Wallmo, Restaurangakademien i samarbete med Menigo FOTO: Jakob Fridholm

Du behöver

10 kgSpaghetti EKO
10 kgKvisttomat Klass 1 EKO
8 kgTomater Krossade Tetra
1 literOlivolja Extra Virgin
5 hgStrösocker
2 hgFint salt med jod
10 kgPinklax portion MSC*
8 stSparris Vit
6 kgHavskräftor hela råa*
1 kgBasilika
1 kgVattenkrasse i Ask
1 kgParmigiano Reggiano 28% 20-24 Månader*

Energifördelning

13.0%10.8%76.3%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi443.46 kJ
Energi105.59 kcal
Fett2.45 g
varav
- mättat fett0.4 g
- enkelomättat fett1.65 g
- fleromättat fett0.22 g
Kolhydrat17.35 g
varav
- sockerarter2.24 g
- stärkelse0 g
Protein2.95 g
Salt0.04 g
Fiber0.95 g