- Hem
- Recept & kalkyl
- Fräsch pasta med sommartoner
Åtgärder
Fräsch pasta med sommartoner
Receptkategori: PastarätterEn härligt fräsch och somrig pastarätt, perfekt som alternativ till grillen.
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
Skär tomaterna i mindre bitar och lägg dem på plåtar salta, sockra och lägg på timjan. Baka dem på 90 grader i 2 timmar.
Koka de krossade tomaterna med olivolja, salt och socker i 2 timmar. Smaka av med mer socker och salt. Spagetti med torkade tomater, tomatsås, havskräftor, lax och sparris. Skär laxen i fina bitar och salta dem. Baka under plastfilm på smörade plåtar på 80 grader tills laxen är 38 grader i mitten. Skala den vita sparrisen och skär bort en bit av roten. Koka den mjuk i saltat vatten med citronsaften. Låt sparrisen svalna i lagen. Skär dem i mindre bitar. Koka pastan al dente och blanda med tomatsåsen. Toppa med lax, kräftor, örter och bakade tomater. Dekorera med parmesan.
RECEPT: Julius Wallmo, Restaurangakademien i samarbete med Menigo
FOTO: Jakob Fridholm
Du behöver
10 kg | Spaghetti EKO |
10 kg | Kvisttomat Klass 1 EKO |
8 kg | Tomater Krossade Tetra |
1 liter | Olivolja Extra Virgin |
5 hg | Strösocker |
2 hg | Fint salt med jod |
10 kg | Pinklax portion MSC* |
8 st | Sparris Vit |
6 kg | Havskräftor hela råa* |
1 kg | Basilika |
1 kg | Vattenkrasse i Ask |
1 kg | Parmigiano Reggiano 28% 20-24 Månader* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 443.46 kJ |
Energi | 105.59 kcal |
Fett | 2.45 g |
varav | |
- mättat fett | 0.4 g |
- enkelomättat fett | 1.65 g |
- fleromättat fett | 0.22 g |
Kolhydrat | 17.35 g |
varav | |
- sockerarter | 2.24 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 2.95 g |
Salt | 0.04 g |
Fiber | 0.95 g |
kr