- Hem
- Recept & kalkyl
- Cottage cheese à la Malta [Arla]
Åtgärder
Cottage cheese à la Malta [Arla]
Receptkategori: BarnmenynEn snabb och enkel juldessert som passar bra att servera i skolan eller på förskolan.
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
- Låt cottage cheese rinna av i en sil ca 10 min.
- Vispa grädden hårt med vaniljsockret. Vänd ner avrunnen cottage cheese.
Bärkompott:
- Koka upp bär, socker och citronsaft i en kastrull. Sjud ca 10 min utan lock. Låt kallna.
Vid servering:
- Portionera gräddblandningen i glas och toppa med bärkompotten.
Du behöver
| 5 hg | Naturell Keso 4% |
| 2 hg | Vispgrädde 40% |
| 10 g | vaniljsocker* |
| 4 hg | Frysta bär tex hallon och blåbär* |
| 90 g | Strösocker* |
| 30 g | Citronsaft* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
| Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
|---|---|
| Energi | 421.14 kJ |
| Energi | 101.63 kcal |
| Fett | 8.13 g |
| Kolhydrat | 1.16 g |
| Protein | 6.05 g |
| Salt | 0.33 g |
| Natrium | 0.14 g |
| Vitamin A | 55.93 µg |
| Vitamin K | 1.95 µg |
kr