- Hem
- Recept & kalkyl
- Äggakaka med glass
Åtgärder
Äggakaka med glass
Receptkategori: DesserterServeras med färska bär
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
Vispa mjölk och mjöl, ägg, socker och bakpulver. Baka i form i ca 40 min på 190*. Låt kakan sätta sig och svalna något.
Servera med glass, jordgubbar och gärna lite färsk mynta!
Du behöver
| 1,2 liter | Standardmjölk 3% |
| 2 hg | Smör Normalsaltat 80% |
| 3 dl | Vetemjöl SE |
| 15 g | Strösocker |
| 8 st | Ägg M Inredd Bur Lösvikt* |
| 30 g | Bakpulver* |
| 2 kg | Gräddglass Jordgubb |
| 2 kg | Jordgubbar SE* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
| Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
|---|---|
| Energi | 545.97 kJ |
| Energi | 132.82 kcal |
| Fett | 6.42 g |
| Kolhydrat | 16.19 g |
| Protein | 2.38 g |
| Salt | 0.1 g |
| Kalcium | 25.03 mg |
| Klorid | 18.57 mg |
| Fiber | 0.25 g |
| Folsyra | 3.03 µg |
| Jod | 2.42 µg |
| Kalium | 32.29 mg |
| Molybden | 0.77 µg |
| Fosfor | 28.05 mg |
| Pantotensyra | 0.1 mg |
| Riboflavin | 0.03 mg |
| Vitamin A | 20.18 µg |
| Vitamin B12 | 0.08 µg |
| Vitamin D | 0.2 µg |
kr