Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Variera klimatklokt med Lithells svenska kycklingchark

Allt fler väljer att lägga kyckling på tallriken. Det är verkligen framtidens protein! Det smakar gott, går att variera i all oändlighet och är ett hållbart alternativ.

Variera och kombinera

Alla ska ha rätt till näringsrik mat och smaken ska alltid stå i fokus. Atrias utmaning ligger i att få oss att äta mer varierat. Vi behöver lära oss att äta på ett nytt sätt och upptäcka nya smaker. Förnya recept, byta ut ingredienser och smyga in mer baljväxter och grönt. Konsten ligger i att variera rätter utan att den som äter det märker det. Ett sätt att variera är att ersätta proteinet med annan typ av protein. Atria har i dag både strimlad kycklingkorv med morot och kycklingköttbullar under varumärket Lithells som varianter på mer traditionellt sett fläsk- och nötköttbaserade produkter.

Hållbara produkter

Kyckling är ett klimatklokt val, ett uppskattat protein som kan ätas av många och som går att variera. I många traditionella recept kan kyckling ersätta annat kött. Det är helt enkelt ett bra protein.

En annan klassiker i ny variant är Lithells förstekta färsbiff med kyckling och nötkött, smaksatt med grekisk kryddning och nyligen lanserades även en kycklingkebab.

 

God att äta. Enkel att välja.

Förutom att de ätfärdiga kycklingprodukterna är goda, är de också prisvärda och variationsrika alternativ för de kök som inte hanterar rå kyckling och produkterna kan användas både kalla och uppvärmda.

Från de frysta produkterna, som kycklingkebaben, tar man fram den mängd som behövs, vilket gör den till ett klimatsmart alternativ. Det strimlade kycklingköttet har en neutral grund som är lätt att krydda upp utifrån vilket tema man vill sätta på maten. Produkterna passar bra i till exempel bowls, tacos eller bufféer där du plockar ihop din egen måltid.

Klimatberäknade produkter och recept

På Atria anser man att det är viktigt att den som lagar eller äter måltiden själv ska kunna göra ett aktivt val. Därför tillgodoser Atria Foodservice sina kunder med tydliga klimatberäkningar, för både produkter och recept, där man tagit hänsyn till hela produktens livscykel. Samtliga värden är verifierade av RISE.

Nyfiken? Nedan finns ett smakprov på vårt klimatkloka kycklingsortiment från Lithells:

Köp Atrias produkter här: