Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Öka lönsamheten med färdigskurna rotfrukter

Öka lönsamheten med färdigskurna rotfrukter

Hur äter man sig ur en kris? Rotsaker odlas på friland och är i säsong större delen av året. Färdiga rotfruktsmixar är ett hållbart och ekonomiskt val.

Förenkla din vardag med färdigskurna rotsaker

Vårt stora sortiment av färska, färdigskurna rotfrukter hjälper dig inte bara spara tid – de gör det också enkelt att variera din meny och laga smakrika, klimatsmarta lunchrätter varje dag. Att laga mat med färdigskurna rotfrukter och potatis på lunchrestaurang sparar på personal, disk och städning. Minimera svinnet – allt i förpackningen är av högsta kvalitet och redo att användas direkt ur påsen. Våra två och tre kilos vacuumpackade rotfruktmixer kan tillagas sous vide. Allt för att hjälpa dig driva din restaurang mer effektivt. Servera dem råa, marinera dem till salladsbuffén, dryga ut kötträtter eller låt dem spela huvudrollen på tallriken. Bara fantasin sätter gränser för hur du serverar dem. Tips på recept hittar du på avikonorden.se.

Köp Aviko färdigskurna produkter och spara tid!

Orientalisk rotfruktssallad

- 2 kg Rotfruktsstavar (artnr 304107 eller 301761– 5 kg fpk)
- 2 msk pressad citron och rivet skal av ½ citron
- 2 msk pressad apelsin och rivet skal ¼ av apelsin
- 2 msk granatäppelsirap
- 6 msk rapsolja
- 2 msk honung
- 1 tsk spiskummin
- ½ tsk kanel malen
- salt, svartpeppar
- 50 g hackad persilja färsk
- ½ kruka färsk mynta, hackad
- 100 g rostade kikärtor
- 100 g fetaost
- 100 g russin
- 100 g Rödlök skivad 5 mm (artnr 300833)
- 1-2 granatäpple

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C .

Häll ut en påse Rotfruktsstavar i ett ugnsbleck. Häll på spiskummin, kanel, salt och svartpeppar. Tillsätt 2 msk av rapsoljan och vänd runt så allt blir inoljat.

Rosta i ugnen i ca 15- 20 min, rör om efter halva tiden. Tänk på att rotfrukterna ska vara krispiga och al dente.

Under tiden förbered din dressing till rotfrukterna:

Blanda citronsaft, rivet citronskal, apelsinsaft, rivet apelsinskal, honung, granatäppelsirap samt resterande rapsolja. Blanda ihop och smaka av med salt och svartpeppar.

Tag ut rotfrukterna från ugnen och häll över dressing och russin. Vänd runt och låt rotfrukterna svalna.

Till servering:

Vänd ihop dina rotfrukter med smulad fetaost, hackad persilja, mynta, rostade kikärtor samt rödlök.

Pressa över lite granatäppelkärnor till ditt upplägg.