Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Öka lönsamheten med färdigskurna rotfrukter

Hur äter man sig ur en kris? Rotsaker odlas på friland och är i säsong större delen av året. Färdiga rotfruktsmixar är ett hållbart och ekonomiskt val.

Förenkla din vardag med färdigskurna rotsaker

Vårt stora sortiment av färska, färdigskurna rotfrukter hjälper dig inte bara spara tid – de gör det också enkelt att variera din meny och laga smakrika, klimatsmarta lunchrätter varje dag. Att laga mat med färdigskurna rotfrukter och potatis på lunchrestaurang sparar på personal, disk och städning. Minimera svinnet – allt i förpackningen är av högsta kvalitet och redo att användas direkt ur påsen. Våra två och tre kilos vacuumpackade rotfruktmixer kan tillagas sous vide. Allt för att hjälpa dig driva din restaurang mer effektivt. Servera dem råa, marinera dem till salladsbuffén, dryga ut kötträtter eller låt dem spela huvudrollen på tallriken. Bara fantasin sätter gränser för hur du serverar dem. Tips på recept hittar du på avikonorden.se.

Spara tid

Att förbereda potatis och rotsaker tar mycket tid i ett kök. Spara tid på både tillredning, disk och städning med rotsaker och potatis som är redo att användas, direkt ur påsen. Produkterna är skurna och hackade, sköljda i friskt vatten och färdiga att serveras eller lagas till. Få bättre överblick över dina kostnader och lägg tiden du sparar på att förhöja upplevelsen i måltiden – och ge dina gäster en upplevelse fylld av goda smakupplevelser.

Fyll på med grönsaker

Lunchgäster efterfrågar lättare rätter och större vegetariskt utbud idag. Du kan till exempel enkelt variera salladsbordet genom att marinera färdighackade rotsaker i dressing direkt i påsen över natten – klart att servera som en fräsch sallad dagen därpå. Att öka andelen rotfrukter och potatis i en rätt och samtidigt minska köttmängden ger dig en ekonomisk fördel då rotfrukter har en annan prisnivå än kött. Ett lätt sätt är att blanda rivna rotsaker i färsrätter för att tillföra smak och textur, öka fiberhalten och ge en högre mättnadskänsla. Både nyttigt och gott!

Testa vår smarta räknesnurra för att se hur mycket du kan spara genom att blanda en liten mängd rotfrukter i dina kötträtter.

Klimatsmart och hållbart

Minska matsvinnet. När du köper färdigskalat är hela innehållet i förpackningen kvalitetskontrollerat och färdigt att användas. Du betalar inte för delen du ändå slänger. Med färdigskalad potatis och färdigskurna rotfrukter slipper du ta hand om skalresterna och kan börja tillaga och förbereda maten direkt. Skalresterna tar vi hand om och skickar för omvandling till biogas och djurfoder. Minskad köttkonsumtion är också ett viktigt led i att minska vår klimatpåverkan. Det är klimatsmart och hållbart i längden.

Köp Aviko färdigskurna produkter och spara tid!

Orientalisk rotfruktssallad

- 2 kg Rotfruktsstavar (artnr 304107 eller 301761– 5 kg fpk)
- 2 msk pressad citron och rivet skal av ½ citron
- 2 msk pressad apelsin och rivet skal ¼ av apelsin
- 2 msk granatäppelsirap
- 6 msk rapsolja
- 2 msk honung
- 1 tsk spiskummin
- ½ tsk kanel malen
- salt, svartpeppar
- 50 g hackad persilja färsk
- ½ kruka färsk mynta, hackad
- 100 g rostade kikärtor
- 100 g fetaost
- 100 g russin
- 100 g Rödlök skivad 5 mm (artnr 300833)
- 1-2 granatäpple

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C .

Häll ut en påse Rotfruktsstavar i ett ugnsbleck. Häll på spiskummin, kanel, salt och svartpeppar. Tillsätt 2 msk av rapsoljan och vänd runt så allt blir inoljat.

Rosta i ugnen i ca 15- 20 min, rör om efter halva tiden. Tänk på att rotfrukterna ska vara krispiga och al dente.

Under tiden förbered din dressing till rotfrukterna:

Blanda citronsaft, rivet citronskal, apelsinsaft, rivet apelsinskal, honung, granatäppelsirap samt resterande rapsolja. Blanda ihop och smaka av med salt och svartpeppar.

Tag ut rotfrukterna från ugnen och häll över dressing och russin. Vänd runt och låt rotfrukterna svalna.

Till servering:

Vänd ihop dina rotfrukter med smulad fetaost, hackad persilja, mynta, rostade kikärtor samt rödlök.

Pressa över lite granatäppelkärnor till ditt upplägg.