Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Kvalitetpasta för dig som ställer extra höga krav

Selezione Oro Chef är en kvalitetspasta speciellt utvecklad för restauranger och storkök och har tagits fram i nära samarbete med några av Italiens bästa pastakockar. Här bjuder Barilla på två härliga recept.

  • HÖGRE PROTEINHALT FÖR BÄTTRE ELASTICITET – NU 14%

Tack var den nya höga glutenkvalitén är proteininnehållet i Selezione Oro Chef nu hela 14%, vilket gör pastan både starkare och mer elastisk. Perfekt för pasta som ska dubbelkokas och för take away.

  • NYTT RECEPT - TRE OLIKA DURUMVETE SORTER

En ny sammansättning av tre olika sorters noggrant utvalt durumvete resulterar i en pasta med ännu högre glutenkvalitet, optimal al dente-känsla och en vackert intensiv gul färg.

  • NY DESIGN FÖR BÄTTRE MOTSTÅNDSKRAFT

Pastaformerna Spaghetti, Fusilli, Linguine och Mezze Maniche har fått en ny unik design för ännu bättre motståndskraft mellan första och andra kokningen vid dubbelkokning.

  • FÖRBÄTTRAD TEXTUR – KLIBBAR MINDRE OCH HÅLLER IHOP BÄTTRE

Den höga glutenkvalitén minskar även frigörelsen av stärkelse vilket ger pastan ännu bättre textur som klibbar mindre och håller ihop bättre. Ovärdeligt vid dubbelkokning av långa former. En perfekt al dente-pasta för dig som ställer extra höga krav!

CASARECCE MED KRABBA MED PERSILJA MED GRÄSLÖK OCH CHILI

Sätt en härlig, fräsch pasta med krabba och persilja på menyn! Receptet fungerar året om, då du kan välja mellan kungskrabba, konserverad krabba eller fryst krabbkött.

SPAGHETTINI MED POLPETTE PÅ SALSICCIA MED FÄNKÅL, KÖRSBÄRSTOMATER, GRÄDDE OCH PERSILJA 

Prova denna mustiga, härliga rätt med en twist. Italienska köttbullar gjorda av salsicciafärs med fänkål, körsbärstomater och fänkål. Vi har använt Spaghettini Selezione Oro Chef i detta recept men det går även bra med en av våra andra långa former i sortimentet.

10 port

➢ 1,1 kg Kungskrabba, går bra med konserverad krabba eller annat fryst krabbkött.
➢ 4 st färsk röd chili
➢ 8 st Vitlöksklyftor
➢ 1,5 dl Olivolja
➢ 3 st citroner, juice och skal
➢ 2,5 dl hackad mynta
➢ Salt
➢ Svartpeppar
➢ 1 kg Casarecce SOC

Börja med att finhacka vitlök och chili. Pressa ut ev. vätska ut krabbköttet om det varit fryst.

Häll olivolja i en stekpanna, fräs vitlök och chili utan att får färg i några minuter. Tillsätt grädde, krabbköttet, citronskal och juice, vänd sen runt så allt blandas ordentligt. Ställ åt sidan.

Koka pastan al dente och lägg sen ner i pannan och vänd runt tillsammans med den hackade myntan. Ringla över lite olivolja och servera direkt.

10 port

➢ 900 g Salsiccafärs med fänkålsmak
➢ 4 burkar hela körsbärstomater
➢ 3 st Vitlöksklyftor
➢ 1 stor fänkål
➢ 4 dl Grädde
➢ 2 dl Vitt vin alt. 2 dl vatten
➢ 2 kvistar Rosmarin
➢ Salt och svartpeppar
➢ 1 dl Olivolja
➢ 1 kg Spaghettini SOC
➢ Riven parmesan
➢ Ev. Hackad bladpersilja

Börja med att dela körsbärstomaterna i halvor, finhacka vitlök och fänkål. Fräs vitlök, fänkål och rosmarin utan att få färg i rikligt med olivolja.  Forma salsiccafärsen till små bollar och lägg i stekpannan och stek i ca 7 min. Lägg sedan i tomaterna och vitt vin. Låt puttra några minuter och tillsätt sedan grädde. Smaka av med salt och peppar. Småkoka i ca 5-8 min.

Koka pastan al dente och tillsätt sen i pannan och vänd runt så pastan suger in såsen. Servera direkt med riven parmesan.

Utvalda produkter