Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Hemligheten bakom Jameson Black Barrel

Jamesons framgångar sägs bero på denna typ av whiskeys mjuka karaktär som bl a kommer från trippeldestillering, en metod som använts på Irland i sekler.

Att rosta faten är en uråldrig metod för att ge whiskeyn en intensivare smak. Jameson Black Barrel är en hyllning till de fatbindare som mödosamt ger sina bourbonfat en extra rostning för att locka fram ännu mera smak och komplexitet.

Varje fat har en hemlighet, tricket är att hitta den. Jameson Black Barrel görs på en sällsynt small batch grain whiskey, som trippeldestilleras innan lagring på dubbelrostade bourbonfat.
Dubbelrostningen bidrar till en intensifierad smak. Resultatet – en extremt rik och lyxig smakupplevelse som kombinerar krydda och exotiska frukter.

Jameson Black Barrel går utmärkt avnjutas precis som den är eller att användas i cocktails.
Komplexiteten gör att den funkar både i en stiff cocktail som Old Fashioned eller i en highball som tex en Irish Buck.

 

 

Utvald produkt