Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

100 % växtbaserat och palmoljefritt

I Helsingborg har matfetter och margariner från varumärken som Flora och Lätta tillverkats i över 60 år och i september tog man ett stort steg genom att hela fabriken blev 100% växtbaserad.

Omställningen innebär att alla mejeriprodukter tas bort i produkter som Lätta och Flora samtidigt som smak och funktion förbättras. Hela Lätta portföljen samt portionsförpackningar från Flora Professional, Lätta och Becel blir också palmoljefria. Majoriteten av Florabyttorna är sedan tidigare palmoljefri. Man kommer att känna igen sina vanliga produkter men med fördelen av att de nu är växtbaserade och får en lägre klimatpåverkan.

Kostnad- och klimatsmart på smörgåsen

Visste du att växtbaserade matfetter har i genomsnitt 70% lägre klimatavtryck än smör?* Att bre med växtbaserade matfetter är inte bara gott och smidigt för alla med laktosintolerans eller mjölkallergi, det är också klimatsmart! Nu kan du inkludera alla när du brer smörgåsar, smart för klimat och för dig!

*Baserat på livscykelanalys utförd av Quantis 2018, läs mer på violifeprofessional.se/hallbarhet

Utvalda produkter

Vad är växtbaserade matfetter?

Växtbaserade matfetter består i grunden av vegetabiliska oljor som blandas med vatten, salt och växtprotein (ex. bondböna) för smak och funktion.

 Tillverkningen är enkel: Ingredienserna blandas, pastöriseras och kyls för att sedan packas. De är samma varmpressade oljor i växtbaserade matfetter som de som finns i smörbaserade matfetter för smörgåsen.