Inom våra egna varumärken hittar du produkterna för att skapa vällagad och prisvärd lunch. Här har vi samlat inspirerande texter och goda recept med smak av Italien.
Restaurang Cecconi’s är en del av Soho House - en internationell medlemsklubb som i Stockholm huserar i en gammal metodistkyrka på Östermalm där norditalienska och skandinaviska smaker möts i köket. Vi gjorde ett besök för att prata mat, råvaror – och om vikten av kvalitet.
LÄS INTERVJUN HÄR
När kom den italienska maten egentligen till Sverige? Hur har det italienska köket blivit så populärt som det är idag, och hur har originalrecepten fortsatt att utvecklas. Italiensk igår - och svensk klassiker idag. En del rätter ses ju idag som traditionellt svenska, men när blir en rätt egentligen svensk? Är det när rätten finns med på listor över de mest eftersökta recepten? Eller när en italiensk originalingrediens byts ut mot en svenskare och mer lättillgänglig?
Läs Richard Tellströms text om hur den italienska maten kom till SverigeVarför säger vi egentligen parmesan och inte Parmigiano Reggiano eller Grana Padano som i Italien? När vet vi att dessa fantastiska hårdostar avnjöts i Sverige första gången och hur har de kommit att bli så populära som de är idag?
Vi ställde frågan till Richard Tellström, måltidhistoriker. Här kan du läsa hans text