Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Rätterna på bordet - här är alla recept

Länge leve måltiden | Avsnitt 18
Nya smaker från älskade hav
Årets kock Michael Andersson hittar gärna ny inspiration från våra sjöar och hav. Till Länge leve måltiden har han skapat en spännande trerättersmeny utifrån svenska råvaror såsom bläckfisk, lake och ostron.

Recept Bläckfisk av Michael Andersson.

FÖRRÄTT

Bläckfisk

med grillad grädde, ostronskivling och shiitake
Oxalis, salicorn, gräslök

Se receptet här -->
Recept Grillat ostron av Michael Andersson.

MELLANRÄTT

Grillat Ostron  

med sabayonne på libsticka och vattenkrasse.
Kålrabbi, kronärtskocka, jalapeño.

Se receptet här -->

Recept Sotad lake av Michael Andersson.

VARMRÄTT

Sotad lake

med blåmusslor, alger och sauce vierge. 
Confiterad potatis.

Se receptet här -->

Upptäck Menigos breda sortiment av fisk och skaldjur redan idag!

Kika in i Menigos e-handel
Michael Anderrson, Årets kock 2024, gästar Menigos samtalsserie Länge leve måltiden.

Michael Andersson

Jobbar på: Celeste, Stockholm
Aktuell: Årets kock 2024
Paradrätt: Risotto
Favoritverktyg i köket: Skalkniv
Mina bästa kökshacks kopplat till sjömat: Torka alger och göra pulver på. Koka buljong på alger för att använda till vegetariska rätter.
Detta börjar jag alltid min arbetsdag med: Kaffe, diskmaskinen och organisera leveranserna. Sen sätta upp en bra station med skärbräda kniv.

Läs mer om Michael här

Till reportaget