Västerbottensost® är en grynpipig hårdost med en helt unik smak. Varje ost får mogna i minst 14 månader och tillverkas vid Burträsk mejeri enligt originalreceptet sedan 1872. Den karakteristiska smaken inrymmer sälta, syra, nöt och fruktighet med en underton av tryffel. Konsistensen är spröd, kristallartad och saftig och dessutom har Västerbottensost inslag av umami - den femte grundsmaken. Varje ost bedöms noga av Ostmästare Thomas Rudin och hans team innan den får lämna lagerhyllan. Västerbottensost är en tidlös delikatess som uppskattas till både smörgås och ostbricka, dessutom är den en oersättlig smaksättare i både klassisk och modern matlagning. Produkten är lakto-ovo-vegetarisk.
På Stora Juleboda Gård strövar hönorna fritt och betar gräs runt äppelodlingarna. Här bedriver man så kallad permaodling när fruktträd, bärbuskar, örter och djur samverkar och drar fördel av varandra.