Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Sommarens godaste drinkar

Länge leve måltiden
Drinkrecept
10 maj 2023
Jeppe Nilsson är bar- och restaurangansvarig på den sydamerikanska krogen La Boca Doce i Stockholm. Och såklart ett riktigt proffs på drinkar.

3 sommarvänliga drinkar

Jeppe blandar tre läckra drinkar med sydamerikanska influenser. Gör din egen tvist genom att addera ljus rom, Cachaça eller Pisco. Här finns också ett tänk som de arbetar med på Jeppes restaurang La Boca Doce, nämligen "before, between and after" vilket innebär att drinkarna anpassas för att passa varje rätt genom hela måltiden.

Till förrätten

Southside på ljus rom

– Det här är en omgjord variant på en klassisk Southside coctail. Istället för gin har jag valt en ljus rom som ger lite mer sötma och passar bra med friskheten från myntan. En riktigt fräsch fördrink!

Till huvudrätten

Chicha morada

– Drinken är baserad på den peruanska lemonaden chicha morada och är gjord på lila majs som ger en mild smak och en riktigt fin mörklila ton. Smaken på lemonaden är lite unik i sig med en kryddblandning av kanel, kryddnejlika och grovt hackad färsk ananas. Tillsammans med den lila majsen kokar jag en sirap på detta och skakar sedan upp med Pisco. Servera den med tärnade äpple- och päronbitar samt limeskivor i glaset. En frisk och sommarvänlig drink.

Tips! Om du vill göra ett alkoholfritt alternativ så häll sirapen över is och toppa med sodavatten, supergott!

Till efterrätten

Brasiliansk lemonad

– En traditionell sydamerikansk lemonad på kondenserad mjölk och lime som jag har smaksatt med en ljus rom. Den krämiga och söta mjölken balanserar riktigt bra med syran från limen och frukterna. Avsluta med några droppar Angostura.

Drinkingredienser

Mer grill!

Ta del av fler tips för sommarens grillsäsong där vi lyfter: råvaror, tekniker, säsongskrogen, recept och restaurangen som satt eldprägel på allt från meny till arkitektur.
Till kampanjsidan

Namn: Jeppe Nilsson
Yrke: Bar- och restaurangansvarig på La Boca Doce

Vad dricker vi i sommar?

– Just nu är det mycket spicy margaritas. Det finns många varianter att smaksätta med som till exempel firewater som är en slags uppkryddad starksprit eller finhackad chili och tabasco. Generellt kan man väl säga att alla slags margaritas har exploderat inom drinkvärlden. Även brasilianska lemonader som man kan göra på flera olika sätt har trendat mycket på sociala medier.

Dina favoritsmaker i baren?

– I baren jobbar jag gärna med en kombination av sydamerikanska och svenska smaker. Typiskt för de sydamerikanska smakerna är mycket exotiska frukter som ananas, mango, lila majs och lime. Vi har nyligen lanserat en ny coctailmeny i baren på La Boca Doce som influeras av just dessa smaker.

The La Boca way

Med influenser från det sydamerikanska köket har La Boca Doce skapat en restaurang med hög puls, stimmig matsal och färgstark coctailbar. Menyn har stor fokus på eld och här jobbar de med olika grilltekniker inspirerade från asado och churrascaria. Även coctailbaren genomsyras av de sydamerikanska smakerna och man lägger gärna ner det lilla extra på detaljerna.