Vid val av hamburgare för smash eller grill är det framför allt storleken på pucken som är avgörande, menar Tomas. Som vid vilken matlagning som helst gäller det alltid att ha respekt för råvaran.
— Vid smash bör pucken vara lite högre och ha en kortare diameter, då tål den ett ordentligt tryck på stekbordet. Till grillen är det i stället bättre att satsa på en tjockare hamburgare. Låt köttet får spela huvudroll och ha respekt för råvaran när du tillagar den. Det är också viktigt att kunna urskilja smakerna på hamburgaren, less is more!
— Om du har en riktigt bra produkt så både kan och ska du ta betalt för hamburgaren. Det handlar mycket om upplevelsen och hur du presenterar hamburgaren. En 130 gramsburgare kan exempelvis se liten ut på en stor tallrik, men har du en mindre korg så ser den fullt tillräcklig ut. Sen rekommenderar jag att alltid jobba med ”sides” på menyn för att skapa ytterligare merförsäljning.
Hamburgare från vår egen produktion, tillverkad på ribmeat, biff, entrecote, innanlår, rostbiff och talg. Med rätt råvara, fetthalt och textur har Färskvaruhallen Menigo skapat en burgare som bara måste provas.