Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Smasha & grilla

Hamburgare från vår egen produktion, tillverkad på ribmeat, biff, entrecote, innanlår, rostbiff och talg. Med rätt råvara, fetthalt och textur har Färskvaruhallen Menigo skapat en burgare som bara måste provas.

    Vår egen förädling

    Hur ser dina behov ut? Våra kunniga specialister hjälper dig att välja rätt produkter anpassade för just din verksamhet.

    På vår produktionsenhet i Årsta i södra Stockholm hanteras råvaror av högsta kvalitet. Under samma tak finns både specialister med mångårig kunskap och den utrustning som krävs för att putsa stycka, mala och möra köttet precis som du vill ha det.

    KONTAKTA DIN SPECIALISTSÄLJARE HÄR

    "En perfekt hamburgare i smak & konsistens"

    En väl utvald hamburgare som kombinerar ribmeat, biff, entrecote, innanlår, rostbiff och talg. När Färskvaruhallen Menigo skapade den omtalade burgaren, valde man medvetet bort den klassiska högreven. Specialistsäljaren Tomas Virhammar berättar om färsens unika egenskaper.

    LÄS MER OM VÅR EGEN BURGARBLANDNING

    "Det krävs mellan 25-30 procent fett i en bra burgare"

    Tomas Virhammar, specialistsäljare Färskvaruhallen Menigo

    Talg är rent fett från nötkreaturen och tillsätts i hamburgaren för att uppnå rätt smak och saftighet. Fettet är en smakbindare och klarar höga temperaturer. En bra hamburgare bör innehålla mellan 25–30 procents fett.

    5 lönsamma burgartips

    Många pratar om lönsamheten med burgare. Men att verkligen lyckas är en annan sak. Tomas Virhammar, specialistsäljare Färskvaruhallen Menigo ger dig sina bästa tips för en lönsam burgarmeny.


    1.
    Våga frångå de dyra detaljerna som exempelvis högrev och testa hamburgare på annan råvara.

    2. En fullsizeburgare kan innehålla mellan 130 och 180 gram. Det handlar mer om upplevelsen. Har du exempelvis en jättestor tallrik kan en 130 gramsburgare se jätteliten ut, men har du en mindre korg så ser den fullt tillräcklig ut.

    3.
    Jobbar med ”sides” på menyn för att skapa merförsäljning och ta då hellre några kronor mindre för hamburgaren. Upplevelsen är att man då kan unna sig fler tillbehör.

    4.
    Servera pommes frites i en bra korg. Då är åtgången alltid lika stor jämfört med att servera på tallrik, där mängden kan variera mycket.

    5.
    Jämnhet och portionsstorlek ska alltid vara samma. Det är framför allt viktigt på de restauranger som skickar ut tusentals burgare.