- Hem
- Recept & kalkyl
- Janssons frestelse med Peka
Åtgärder
Janssons frestelse med Peka
Receptkategori: Potatis- o grönsaks.rätterVem tackar nej till lite hjälp i julstöket? Med Peka Frestelse Bas blir julmatens klassiker Janssons Frestelse ett mindre bekymmer.
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
• Förvärm ugnen till 200°C.
• Töm Peka Frestelse Bas i en ugnsfast form.
• Tillsätt ansjovis och lite av ansjovisens spad i den ugnsfasta formen tillsammans med Frestelse Basen och blanda i det jämt.
• Strö på ströbröd och lägg några klickar matfett uppe på gratängen.
• Gratinera i ugnen cirka 20 minuter eller tills din Janssons frestelse har fått en fin gyllenbrun färg.
• Varsegod att servera julens smartaste freselse.
Du behöver
2 kg | Frestelse Bas |
Ströbröd* | |
Matfett* | |
4,25 hg | Ansjovisfilé * |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 376.91 kJ |
Energi | 89.9 kcal |
Fett | 4.37 g |
varav | |
- mättat fett | 0.99 g |
- enkelomättat fett | 2.31 g |
- fleromättat fett | 0.99 g |
Kolhydrat | 10.72 g |
varav | |
- sockerarter | 1.15 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 1.65 g |
Salt | 0.61 g |
Fiber | 1.48 g |
Natrium | 0.24 g |
kr