Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Chark, ost & deli

Oavsett om du letar efter hantverksost från det lilla mejeriet eller chark för riktiga finsmakare finns våra kunniga specialistsäljare här för att hjälpa dig. Här presenterar vi ett urval av våra härliga produkter inom chark, ost & deli!

Utvalt chark

Utvalda ostar

Utvalt deli

Henrik Malmland, Kategoriansvarig inom deli på Menigo.


Vilka är dina favoriter inom vårt italienska sortiment?

–Generellt tycker jag att italienska produkter håller hög klass. Jag kommer ofta tillbaka till de enkla och självklara produkterna. Min guilty pleasure är en god macka med riktigt mycket mortadella, ruccola och olivolja. Nduja är en annan favorit som passar lika bra i pastan som på pizzan. Den bredbara salamin från Kalabrien med hetta av chili är alltmer populär, kanske tack vare sitt breda användningsområde och sin karaktäristiska smak. Jag vet att det är många med mig som inte får orden att räcka till när det kommer till en vällagrad parmiggiano reggiano och den får helt enkelt inte ta slut hemma i kylen.

Charkbrickan känns ständigt aktuell, vad bör den innehålla?

–Jag gillar att blanda texturer och smaker på charkbrickan. En tunt skivad prosciutto di parma av hög kvalité kan ibland behöva stryka på foten och ge plats åt en god coppa. Salame Milano kan låta tråkigt, men den gör sitt jobb och passar bra bredvid en salame felino som är tacksam att skiva i lite tjockare skivor. Dessutom ger den variation när det kommer till tuggmotstånd. Bryt gärna av de mjuka umamitonerna med en lite rivigare spianata piccante eller salame schiacciata piccante.

Fördelar med att servera enklare mat som antipasti?

–Från kökets perspektiv är det en tacksam post på menyn då det är lätt att ha i mice en place:en och mycket arbete är redan gjort genom att köpa produkter av hög kvalité. Charkbrickan är också lätt att anpassa pris och storleksmässigt till vad som bäst matchar restaurangens klientel.

Henriks topp fem

1. Nduja art.nr 207587
2. Prosciutto di parma art.nr 210001
3. Salame feline art.nr 209987
4. Spianata picante art.nr 213979
5. Mortadella art.nr 209996