Sedan Gustaf Bong öppnade sin speceri- och delikatessbutik i Ystad i slutet av 1800-talet har namnet förknippats med hög kvalitet, tradition och matglädje. Med tiden har även intresset för miljö- och klimatfrågor ökat, både hos konsumenter och för grossister.
Som producent och leverantör har GB Foods ett ansvar gentemot vår planet, men även gentemot oss själva och inte minst våra kunder. Därför tar vi nu ytterligare ett steg mot en mer hållbar jord genom att minska plasten i förpackningarna till Bong buljonger med 30 procent – självklart med samma högklassiga innehåll.
Bong buljonger har sedan länge varit naturliga inslag i storkök och är utmärkta att ha som bas i soppor, såser och grytor. De tillför mustighet och hjälper till att lyfta fram smakerna på övriga ingredienser.
Ett tips för att framhäva smakerna ytterligare är att kombinera Bong buljonger med någon av Bong Touch of Taste fonder. Koka upp soppan, såsen eller grytan på någon av Bong buljonger, som vanligt. Använd sedan Bong Touch of Taste fonder som smaksättare genom att droppa i när ni kryddar. Med Bongs breda sortiment blir kombinationerna otaliga, något som ger utrymme för att hitta både unika och harmoniska smaktoner.
100 portioner
4 kg spenat (fryst)
1 kg gul lök (finhackad)
13 kg fiskfilé
5 L Crème Fraiche
1 L vatten
1 L Touch of Taste Hummerfond MSC
8 msk BONG Fiskbuljong MSC
3 kg tomater (hela på burk, avrunna)
1 L tomatpuré
2 dl basilika (färsk, strimlad)
¾ dl oregano (färsk, plockad)
¾ dl paprikapulver
800 g ost (riven)
100 g smör
Salt
Peppar
Majsstärkelse
Gör så här:
14,5 kg nötkött (tärnat färskt)
3,7 kg morot (färsk)
2,5 kg gul lök
135 g salt (med jod)
55 g kryddpeppar (hel)
7 g lagerblad
18 Liter vatten
2,2 Liter vatten (till redning)
900 g kärnvetemjöl (till Redning)
30 ml Mrs Cheng’s Mushroom Soy
550 g BONG Köttbuljong
2 dl Touch of Taste Oxfond
54 g kryddpeppar (malen)
Gör så här:
År 1890, när Gustaf Bong öppnade sin speceri- och delikatessbutik i Ystad i Skåne, kanske det ekologiska jordbruket inte var något man talade om. Däremot gjorde han sig snabbt känd som en man vars produkter höll hög kvalitet och som bringade matglädje – ledord som fortfarande står sig. Vi är stolta över att i dag kunna kombinera hållbarhet och kvalitet och leverera ekologiska produkter med rena smaker och hög råvaruhalt.