Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Recept på riktigt god pizza

Recept
Våra egna varor
02 oktober 2024
Det är ingen konst att göra en riktigt god pizza om du bara har en bra botten! Därefter tar din kreativitet vid. Frukostpizza, dessertpizza eller en pizzaroll till brunchen? Här bjuder vi på inspiration i form av två recept.

pizzarolls-recept.png

Pizzaroll med bakad portobello, lufttorkad chorizosalami och spetskåls ”Caesar”

Av Tobias Sundberg. Recept för 10 personer

Bakad portobello
Du behöver: 5 portobellosvampar / Olivolja / Backtimjan / Salt och peppar / 5 vitlöksklyftor
Gör såhär: Ta bort roten från svampen, skrapa bort lamellerna med en sked och lägg svamparna i ett bleck. Repa timjan och krossa vitlök. Ringla olivolja över svamparna, lägg på timjan och vitlök, salta och peppra. Baka svampen mjuk i en 175°c varm ugn. Låt svalna och strimla i 0,5 cm tjocka skivor.


Spetskåls ”Caesar”
Du behöver: 1 spetskål / 1,5 dl finriven parmesan / 1,5 vitlöksklyfta / 0,75 dl olivolja 1,5 ägg / 2,25 dl neutral olja / 1,5 tsk dijonsenap / Salt och peppar / 1,5 msk citronsaft / Worcestershiresås / 3 st sardellfiléer
Gör såhär. Strimla spetskålen fint. Lägg i en bunke och ställ åt sidan. Skala och finriv vitlök. Knäck ägg i en smal och hög bunke. Lägg i vitlök, senap, citronsaft, sardeller, parmesan och till sist oljorna. Sätt ner en mixerstav till botten, starta den och lyft sakta till ytan. Smaka av med salt, peppar och worcestershiresås. Blanda dressingen med spetskålen i bunken.


Pizzaroll
Du behöver: 10 st pizzabottnar med tomatsås / bakad portobellosvamp / 500 g mozzarella Fior di Latte / lufttorkad chorizosalami / Spetskåls "Caesar"
Gör såhär: Lägg ut pizzorna på plåtar och fördela ut mozzarellan. Baka i lämplig ugn. Ta ut pizzorna och lägg varje pizza på en bit folie. Fördela spetskål, portobello och chorizo i mitten/längden på pizzan. Vik in kanterna och rulla sedan pizzan som en burrito och rulla in den i folie.

dessertpizza-recept.png

Pizza Bianco med kaffe/mascarponecrème och sotade jordgubbar 

Av Tobias Sundberg. Recept för 10 personer

Pizza
Du behöver: 10 st pizzabottnar naturell / 3dl smetana / 3dl färskost / 4 msk olivolja
Gör såhär: Lägg ut pizzabottnarna på en arbetsyta. Blanda färskost, smetana och olivolja i en bunke. Fördela färskosten mellan pizzorna och stryk ut den i ett tunt lager med en stekspade eller en palett. Baka pizzan i önskad ugn.

Kaffe/Mascarponecrème
Du behöver: 1,5 dl starkt kaffe / 300 g mascarpone / 2 msk brun farin / 2 st äggulor / 0,5 dl Amaretto
Gör såhär. Blanda espresso, brunt farin och Amaretto i en bunke tills sockret löst sig. Tillsätt mascarpone och äggulor och vispa till en slät smet. Fördela smeten i spritspåsar och kyl minst två timmar innan servering.

Sotade jordgubbar
Du behöver: 2 kg jordgubbar / råsocker /
Gör såhär: Skölj jordgubbarna i kallt vatten och låt sedan torka på papper. Dela jordgubbarna på längden, låt det gröna sitta kvar. Strössla socker över snittytan och sota ytan svart (helst direkt på en spishäll). Kyl snabbt ner jordgubbarna så de inte blir för varma. Låt stå i kyl fram till servering.

Napolitanska pizzabottnar

Det är ingen konst att göra en god pizza om du har en hantverksmässig och bra botten. Våra nya ekologiska napolitanska pizzabottnar från Sysco Classic levereras förgräddade och frysta. Pizzabottnarna tillverkas i hjärtat av Campania, Italiens mest berömda pizzadistrikt. Degen till pizzabottnarna arbetas för hand, vilket ger varje botten ett unikt och hantverksmässigt utseende. Den långa jästiden och den speciella stenugnen våra pizzabottnar förbakas i innan de fryses ner gör att smak och färskhet bevaras, och du kan servera dina gäster en pizza som smakar som om den vore nybakad. Välj mellan naturell botten och botten med tomatsås.

Sysco Classic

Hos Sysco Classic hittar du trygga och prisvärda produkter med hög kvalitet. Ett brett sortiment med allt från skafferiets stapelvaror till fina frys- och färskvaror – alla klassiker ett bra kök behöver.