Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Sommarfrukternas tid är nu!

Att äta frukt och grönsaker i säsong, när de är som bäst och från vår del av världen är ett måste för alla i färskvaruspecialister. Therese frossar i frukter och bär från Sverige och Europa.

Stenfrukter som nektariner, persikor, körsbär och aprikoser är typiska sommarfrukter. Nektarinerna kommer redan i mitten av maj men som i många säsongsstarter blir de på gränsen till tråkiga, just för att vi vill ha dem så tidigt som möjligt. Har man tålamod att vänta så blir de bättre när du kommer in i juni månad. Samma fenomen gäller för citrussäsongen. De första som kommer från Europa är ingen höjdare men en bit in i säsongen blir de magiska. Nu är stenfrukterna fantastiska. Med sin härligt gula färg och underbara smak lyser de upp tillvaron. Att frossa i nektariner nu är helt rätt och du vet väl att de passar jättebra på grillen?

Förpackat för bättre hållbarhet

Apropå frossa så finns det inget jag äter så mycket av under sommaren som jordgubbar och hallon. De svenska gubbarna är underbart goda, men svåra att hantera då de håller dåligt. Därför har vi valt att gå ifrån den traditionella pappersasken på 500 gram och gått över till en något mindre ask på 400 gram. Trycket minskar på jordgubbarna i den vidare men lägre asken och vi hoppas att det kan bidra positivt på hållbarheten. Vi har fler än en odlare på jordgubbar men alla kommer från Skåne.

Hallongården i Trelleborg

Våra hallon kommer från Hallongården utanför Trelleborg. Vi har arbetat med Johan och Kerstin Biärsjö i flera år och de levererar alltid förstklassiga hallon. De är 7:e generationen på gården så det är verkligen en gård med traditioner. De har odlat hallon sedan 2001 när de ställde om gården och flyttade gårdens grisar till grannbyn och Kerstins bror. Är du i Skåne under sommaren är Hallongården värt ett besök. De har både café och gårdsbutik och har öppet alla dagar i veckan.