Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Frukt & Grönt information v15

2020-04-06 l Vi går nu in i påskvecka med allt vad det innebär med ledigheter och storhelg. Läs om hur påsk och vädret i södra Europa påverkar tillgång och priser för frukt&grönt.

Vi går nu in i påskvecka med allt vad det innebär med ledigheter och storhelg. Våren är verkligen här och det ser ut att bli härliga temperaturer i början av påskveckan. Vårbruket är i fullgång och den första potatisen, betorna, löken osv har satts. I Skåne har den första gröna skånska sparrisen skördats. Bra tajming tycker vi med skånsk sparris till påskmenyerna! Vi ser också att den första tunnelodlade svenska färskpotatisen är på gång. Det finns nu tysk vit sparris i olika tjocklek. Den gröna europeiska sparrisen är det lite värre med eftersom det är så kallt i både Italien och Spanien så här får vi hanka oss fram lite. Sen får du inte glömma ramslöken givetvis nu i påsktider.

Påsk är något som firas stort i hela Europa och vi ser nu effekter av att efterfrågan på frukt & grönsaker ökar från dagligvaruhandeln med stigande priser som följd. Det är även kallt väder i Italien och Spanien och det är också en bidragande orsak till stigande priser nu. I Spanien är det både regn och kallt och det kommer att märkas på kvalitén på bl a isbergen framöver. Dags att försöka ligga lite kortare i lager ett tag framöver och vara noggrann med hantering och förvaring. Broccoli är en produkt som du gott kan vara lite vaksam på då den är onormalt dyr just nu.

Om vi ser ur ett varuflödesperspektiv rullar frukt & grönt på väldigt bra utifrån ett Coronaperspektiv. Vi ser inga begränsningar i varuflödet utan vi får det vi behöver i de mängder vi vill och utan direkta förseningar.
Coronaviruset har lett till en förändrad efterfrågan och vi anpassar oss till den nya vardagen. Vi har tillfälligt släckt ner vårt Basic-sortiment (tomat, gurka, paprika) till förmån för den ordinarie produkten. Anledningen till att vi gör detta är att vi samlar volymen till den största artikeln och den artikeln med bäst hållbarhet.

Njut av påskens ledighet och förhoppningsvis trevligt vårväder. Njut av solens strålar och låt den ge dig lite positiv energi!

Glad påsk!