Avsnitt 5: Jakten på nya måltidsupplevelser

Vi trendspanar från jordens alla hörn för att hänga med i vad som händer när världen öppnar upp igen.
Private och Dark Kitchen, Pop-Up och helnischade restauranger står på menyn när Arvid Axland leder samtalet med gästerna Nina Wahgren-Gill - Head of Commercial, Menigo, Albin Edberg - Kock och kreatör, Anna Norström - Journalist och matskribent för bl.a. SVD och White Guide samt Moa Klingsell - Restaurangchef och delägare, Restaurang Asplund, över en måltid.
Från LA
till Hong Kong
Våra trendspanare från tre kontinenter rapporterar om det senaste inom matvärlden. Från Los Angeles, Hong Kong och Lyon berättar Katie, Karolina och Katarina om gastronomiskt vegetariskt kök, endast en rätt på menyn och touchless menu.
Till samtalet serverade Restaurang Aplunds kantarellpizza, green taco och drinkar i kanna levererat och uppdukat i samarbete med Aviko, Danish Crown, Kronfågel, OATLY, T.Boer & zn, Unilever, Upfield, Diageo och Patina.
Los Angeles
Los Angeles
Brunch på menyn eller som helt koncept? Vi tar tempen på brunchtrenden och presenterar intressanta artiklar.
Lyon
Lyon
Vi spanar in matkulturen i Lyon och djupdyker i trenden ”Monoproduit” dvs att man tillverkar och säljer endast en specialiserad produkt. Vi lyfter också passande produkter.
Hong Kong
Hong Kong
Vi besöker en av Asiens framstående städer för att få reda på hur det innovativa köket breder ut sig och presenterar lämpliga produkter.
Restaurang Asplunds är en Oas i Solna
Restaurang Asplunds är en Oas i Solna
Lunch, catering och fest. Det är vad restaurang Asplund laddar upp med inför gästernas återkomst i höst
Anna Norström om höstens trender
Anna Norström om höstens trender
"Mer Närodlat, grönt och giftfritt på menyn i höst - och sluta med buféer! " Det är journaltisten och matkritikern Anna Norströms råd till branchen.