Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Glassiga shakes möter grillen

Länge leve måltiden
Recept
11 maj 2023
Vad är väl sommaren utan glass? Här gör vi tre läckra shakes med inslag från grillen: chokladshake snickers style med grillade jordnötter, jordgubbsshake med grillad persika och rostad vit choklad samt vaniljshake med grillad rabarber och lime. Glassigt!

I dessa tre glassiga shakes har minst en råvara fått spendera lite tid på en härligt glödande kolbädd, något som ger en förhöjd smak, sötma och karaktär. Här visar Tobias Sundberg hur du tar frukt och glass, som redan är en favorit hos de flesta, till en högre nivå.

Chokladshake snickers style med grillade jordnötter

Likt en ljuv dröm för chokladälskaren. En ordentlig shake med chokladglass, mjölk, chokladsås och krämig dulce de leche. Toppas med vispad grädde och grillrostade jordnötter.TILL RECEPTET –>

Jordgubbsshake med grillad persika och rostad vit choklad

Sommar i en shake! Genom att grilla persikorna förhöjer du sötman och smaken blir, tillsammans med vit choklad, jordgubbsglass och citron, ren perfektion. Toppas med vispad grädde och rostad choklad. 

TILL RECEPTET –>

Vaniljshake med grillad rabarber och lime

En kombination av vaniljglass, grillade rabarber och syrlig lime blir en given sommarfavorit. Med en härlig sötma som framhävs optimalt genom att rulla rabarbern i råsocker och låta dem, samt limen, ligga en vända på grillen.

TILL RECEPTET –>

Köp råvarorna

Mer grill!

Ta del av fler tips för sommarens grillsäsong där vi lyfter: råvaror, tekniker, säsongskrogen, recept och restaurangen som satt eldprägel på allt från meny till arkitektur.
Till kampanjsidan