Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Vi samlas runt glöden

Denna omgång av Länge leve måltiden pratar vi grillning och eldens betydelse.  Om du som kock kan bemästra elden och råvaran som ska tillagas – då är mycket vunnet inför sommarsäsongen.
Vad finns det för knep? Och hur skapar vi lönsamhet på bästa sätt? Om detta och mycket mer i sommarens glödheta omgång av Länge leve måltiden.
  • Grillteknik och tips för hur du skapar lönsamhet vid grillen.
  • Inspirerande cocktails som passar till grillmåltiden.
  • Glassiga shakes med grillade råvaror.
  • Driva säsongskrog, hur funkar det?
  • Vi besöker Solen, en ny satsning av krögarduon Adam & Albin.

Länge leve måltiden är vår samtalsserie som behandlar måltidens goda kraft. Tillsammans med personer inom den gastronomiska branschen och näringslivet träffas vi under en gemensam måltid. Se tidigare omgångar av Länge leve måltiden -->

Laga mat över eld

Att laga mat över öppen låga är det äldsta och mest sanna sättet att tillreda en måltid. Människan har gjort det här i tusentals år och tekniken har egentligen inte förändrats speciellt mycket. Att arbeta med höga temperaturer och eld i krogmiljö är alltså både gynnsamt och bidrar till hög mysfaktor. Men vad lägger vi på grillen som både är gott och lönsamt?

Ta del av samtalet runt elden. För här delas glödeheta grillråd tillsammans med vår färskvaruspecialist Robert Grym och Jessica Ortman, ägare av Blidö brygga och Bistro.

       

   

”It's better to burn out than to fade away”

Krögarduon Adam och Albin låter sig inte skrämmas av varken grävmaskinsbuller eller allmänt tuffa tider. De har nämligen precis slagit upp dörrarna till sin nya stora restaurangsatsning Solen, belägen i industriella Slakthusområdet söder om Stockholm. I hjärtat av matsalen slås man av den magnifika stenugnen som med sin öppna brasa ger en behaglig doft av eld och skapar hög mysfaktor. För eld är något som genomsyrar både inredningen och matlagningen.

Läs och låt dig inspireras.

    
  

      
  

Solen – en stjärna i Slaktis
Solen – en stjärna i Slaktis
Vi har besökt krögarduon Adam Dahlberg och Albin Wessman på deras nya mat- och kultursatsning Solen i Slakthusområdet i Stockholm. En gastronomisk destination med elden i fokus.
Att driva säsongskrog
Att driva säsongskrog
I Stockholms norra skärgård ligger Blidö Brygga & Bistro. Förra året blev Jessica Ortman en av de nya delägarna för restaurangen och delar här med sig av sina bästa tips.
Så grillar du gott och lönsamt
Så grillar du gott och lönsamt
Vår färskvaruexpert Robert Grym och krögaren Jessica Ortman delar smarta grilltekniker och råvarutips för att skapa både en förhöjd måltidsupplevelse och ökad lönsamhet.
Sommarcocktails till grillat
Sommarcocktails till grillat
Jeppe Nilsson, barchef på La Boca Doce blandar tre sommarvänliga drinkar med sydamerikanska influenser. En till varje rätt i grillmåltiden.
Glassiga shakes möter grillen
Glassiga shakes möter grillen
Glass och grillat? Absolut. Så här skapar du tre magiska shakes som, utöver glass, innehåller råvaror som fått extra smak och karaktär från grillen.
Vi hjälper dig med det gröna på sommarmenyn
Vi hjälper dig med det gröna på sommarmenyn
Efterfrågan på gröna rätter fortsätter på sommaren, och är ofta ett välkommet alternativ i värmen. Arla delar med sig av tips och idéer som hjälper dig lyckas med sommarmeny.
Grillat på menyn
Grillat på menyn
Frukt, grönt, kött, ja till och med desserten, alla skräddarsydda för att passa till sommarens alla grillrätter. Ta del av grillrecepten och para med Jeppes svalkande drinkar!
I gott sällskap
I gott sällskap
Läs fler inspirerande reportage, matnyttiga artiklar och ta del av aktuella kampanjer på menigo just nu. Här hittar du den digitala versionen av vår kundtidning "I gott sällskap".