- Hem
- Recept & kalkyl
- Vegetarisk rotfruktslasagne
Åtgärder
Vegetarisk rotfruktslasagne
Receptkategori: Vegetariska rätter<p>Klimatsmart recept från Unilever Food Solutions. </p>
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
1. Skala och skiva morötterna. Koka upp Knorr Mat och tillsätt morötter och vitlök. Sjud tills morötterna är genomkokta. Mixa såsen slät och smaka av med salt och peppar.
2. Ånga rotfrukterna möra i 5 minuter.
3. Koka upp Knorr Tomatino och smaksätt med timjan, salt och peppar.
4. Varva rotfrukter, bechamel, Knorr Tomatino och spenat med Knorr lasagne plattor i ett smort bläck. Fördela osten över lasagnen.
5. Baka i kombiugn ca 170 grader i 35 minuter. Strö riven ost över lasagnen och baka i 10 minuter till.
Du behöver
Morotsbechamel* | |
2 liter | Gräddersätt mat 15% LL* |
40 g | Vitlök kryddpuré |
9 hg | Morot Skalad |
40 g | Grönsaksfond koncentrat 0,5% salt* |
Fyllning* | |
8 hg | Tomatsås Tomatino |
Timjan | |
5 hg | Morot strimlad KRAV |
6 hg | Palsternacka striml 3,2* |
6 hg | Rotselleri striml 3,2mm* |
1 hg | Spenat |
1,5 hg | Riven Ost 28% |
6 hg | Lasagneplattor* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 160.21 kJ |
Energi | 38.8 kcal |
Fett | 1.64 g |
varav | |
- mättat fett | 0.77 g |
- enkelomättat fett | 0 g |
- fleromättat fett | 0.04 g |
Kolhydrat | 3.56 g |
varav | |
- sockerarter | 3.24 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 1.54 g |
Salt | 0.3 g |
Kalcium | 31.39 mg |
Järn | 0.04 mg |
Fiber | 1.03 g |
Folsyra | 4.61 µg |
Jod | 0.62 µg |
Kalium | 43.65 mg |
Magnesium | 1.66 mg |
Natrium | 0.01 g |
Niacin | 0.17 mg |
Fosfor | 4.78 mg |
Tiamin | 0.01 mg |
Vitamin A | 179.06 µg |
Vitamin B12 | 0.06 µg |
Vitamin B6 | 0.03 mg |
Vitamin C | 1.02 mg |
Vitamin E | 0.12 mg |
Vitamin K | 1.66 µg |
Zink | 0.03 mg |
kr