- Hem
- Recept & kalkyl
- Våfflor
Åtgärder
Våfflor
Receptkategori: Desserter●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
Smält smöret.
Blanda ihop mjöl, bakpulver, salt och socker.
Tillsätt mjölken och det smälta smöret och blanda till en smet utan klumpar.
Du behöver
4 dl | Vetemjöl SE |
10 g | Bakpulver |
5 dl | Standardmjölk 3% |
1,2 hg | Smör Normalsaltat* |
5 g | Vaniljsocker* |
5 g | Fint Salt med Jod |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 840.3 kJ |
Energi | 197.36 kcal |
Fett | 2.17 g |
varav | |
- mättat fett | 0.73 g |
- enkelomättat fett | 0 g |
- fleromättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 37.8 g |
varav | |
- sockerarter | 1.76 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 6.45 g |
Salt | 0.56 g |
Kalcium | 47.4 mg |
Klorid | 35.17 mg |
Fiber | 1.53 g |
Folsyra | 5.73 µg |
Jod | 23.7 µg |
Kalium | 61.16 mg |
Molybden | 1.45 µg |
Natrium | 0.15 g |
Fosfor | 53.13 mg |
Pantotensyra | 0.19 mg |
Riboflavin | 0.05 mg |
Vitamin B12 | 0.15 µg |
Vitamin D | 0.38 µg |
kr