- Hem
- Recept & kalkyl
- Gravad vit sparris med inslag av Chipotle
Åtgärder
Gravad vit sparris med inslag av Chipotle
Receptkategori: FörrätterRecept skapade av Daniel Haynes, Kocklandslaget, för Santa Maria.
Gravad vit sparris med regnbåge täckt i wasabi & sesame, veloutè på sparris och ingefära, kryddostcrème med örtcrust samt limepeppar-picklad kålrabbi.
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Nyckelhål Vegetarisk Äggfri Laktosfri KRAV Skaldjursfri Fiskfri Jordnötsfri Mjölkfri Nötfri Sellerifri Sesamfröfri Svaveldioxid eller sulfitfri Lupinfri Blötdjursfri
Gör så här
Börja med att blanda socker och salt till ett gravsalt.
Skala sparrisen och täck sedan den med gravsaltet och grava sparrisen i 1 timme.
Vakuumförpacka sparrisen och ånga i ugnen på 96°C i ca 4 minuter.
Vid servering värm sparrisen i ugnen eller på grillen och avsluta med att pensla sparrisen i BBQ Sauce Sweet Chipotle.
Du behöver
1 kg | Sparris vit hel* |
30 g | Strösocker |
30 g | Fint Salt utan Jod |
BBQ Sauce Sweet Chipotle |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 48.11 kJ |
Energi | 11.32 kcal |
Fett | 0 g |
varav | |
- mättat fett | 0 g |
- enkelomättat fett | 0 g |
- fleromättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 2.83 g |
varav | |
- sockerarter | 2.83 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 0 g |
Salt | 2.83 g |
kr