Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Kitchen hacks och annat matnyttigt

Våra färskvaruspecialister och köksmästare ger tips om tekniker, smarta hacks och enkla knep som hjälper dig i köket.
Kaffeskola
Kaffeskola
Baristamästaren Tobias Palm sätter kaffet i centrum på restaurangen. Vi inspireras till den nya efterrätten och att behandla kaffet likadant som vinet till middagen.
Skapa balans med smak och textur
Skapa balans med smak och textur
Ludwig Tjörnemo och Johan Swahn diskuterar smak och konsistens och hur du kan tänka när du sätter ihop ett rätt.
Elegant crémant
Elegant crémant
Champanjemetoden – Morgan Kjellström, utbildningsansvarig på Restaurangakademien guidar dig till prisvärt bubbel!
Nudging - 4 smarta tips!
Nudging - 4 smarta tips!
Att presentera maten på rätt sätt kan både skapa nyfikenhet och minska svinn. Vi visar några konkreta tips på hur du kan minska matsvinn med hjälp av nudging.
Kul med kål!
Kul med kål!
Kocken Johan Backéus och vår färskvaruspecialist Henrik Englund nördar ner sig husmanskostens bästa vän.
Förbannat god kyckling!
Förbannat god kyckling!
Prisvärt, tidsbesparande och med garanterad kvalitet. Att laga god och bra kyckling behöver inte vara avancerat. Stefan Superti lagar en utsökt Bahn Mi.
Bröd i överflöd
Bröd i överflöd
Bröd är ett utav de livsmedel som är vanligast att vi slänger bort i restaurangbranschen. Men till och med lite gammalt bröd kan förvandlas till en smarrig garnityr eller komponent i en härlig rätt.
Rädda trötta råvaror
Rädda trötta råvaror
Det är enkelt att råda bot på matsvinn och därmed minska råvarukostnaden samtidigt som du gör miljön en tjänst. Vi visar några konkreta tips på hur du piggar upp trötta råvaror istället för att slänga dem.
Tillaga hjort - så här gjorde vi
Tillaga hjort - så här gjorde vi
En fin köttbit sätter man ju gärna upp på menyn. Dock kan det vara svårt att hitta riktigt bra kött till ett schysst pris.
Konservera mera!
Konservera mera!
Ett bra sätt att ta tillvara på råvaror som håller på att bli dåliga, är att pickla dom. Picklade grönsaker som topping eller tillbehör, ger en spännande sötsur kontrast till rätten, och det bästa av allt: nästan allt går att pickla!
Potatis som potatis?
Potatis som potatis?
Nej, inte riktigt. Här bjuder vi på några tips på vilken potatis som används bäst till vad, och hur du kan variera din potatis som tillbehör.
Vilka äpplen passar bäst till vad?
Vilka äpplen passar bäst till vad?
Äpple är så mycket mer än bara ett praktiskt mellanmål. Vissa äpplen passar bättre att laga och baka än andra, här bjuder vi på några tips på vilka äpplen som passar bäst till vad!
Förenkla drinkarna med detta enkla knep
Förenkla drinkarna med detta enkla knep
Med detta enkla drinkknep minskar du både svinnet OCH blandar supergoda sommardrinkar på nolltid.
Välj rätt tomat
Välj rätt tomat
Häng med oss in i köket när vi reder ut vilken tomat som passar bäst till vad.
Använd hela grönsaken och minska svinnet
Använd hela grönsaken och minska svinnet
Här kommer några knep på hur du använder hela grönsaken, så du slipper slänga dem!
Blötlägg matvetet - här är fördelarna
Blötlägg matvetet - här är fördelarna
Matvete är ett gott och nyttigt alternativ till ris och pasta, speciellt när man tillagar det så här!
Skippa örtbollen - så gör du garnityret ätbart
Skippa örtbollen - så gör du garnityret ätbart
Timjansbollen är en klassisk men ganska... oätbar dekoration. Vi tipsar om hur du kan dekorera med örter på ett ätbart vis.
"Safe Bearnaise" - lösningen på alla bea-problem
"Safe Bearnaise" - lösningen på alla bea-problem
Bearnaise är riktigt tidskrävande att slå ihop. Och blir den för varm eller för kall, spricker den. Men vi har lösningen på det.
Tre säkra tips för att pimpa färdigköpt dessert
Tre säkra tips för att pimpa färdigköpt dessert
Vad gör man om man inte har tid eller ekonomi till att göra sina egna desserter från grunden?
Nattbaka köttet så spar du både tid och plats
Nattbaka köttet så spar du både tid och plats
Genom att baka köttet i ugnen över natten så sparar du tid och plats i restaurangköket till annat på dagen.
Så tillagar du fryst fisk på bästa sättet
Så tillagar du fryst fisk på bästa sättet
Det är ingen hemlighet att färsk fisk är nästan dubbelt så dyrt som fryst. Men med den här tillagningsmetoden når når du bästa möjliga resultat när du tillagar fryst fisk.
Så tjänar du mer på en lammstek
Så tjänar du mer på en lammstek
Se fördelarna med att stycka lamm anatomiskt. Johan Skogh, färskvaruspecialist Menigo, går igenom delarna.
Ostron, säger du rätt?
Ostron, säger du rätt?
Menigo guidar dig genom olika ostronsorter och ger dig de rätta namnen.
Slipa kniven rätt och slätt
Slipa kniven rätt och slätt
Lär dig av proffsen hur du slipar dina egna knivar för bästa resultat. Pigge Hall, kvinexpert på Vikingsun visar dig trixen.
Bästa sättet att laga vit sparris
Bästa sättet att laga vit sparris
Eftersom den vita sparrisens aromer är fettlösliga passar den perfekt till att konfiteras. Lär dig hur med Johan Skogh, färskvaruspecialist på Menigo.
Tomater, tänk på insidan
Tomater, tänk på insidan
Här lär du dig vad som skiljer olika tomatsorter åt och vilka som passar till vad.
Slipp bruna äpplen
Slipp bruna äpplen
Så väljer du rätt äppelsort och undviker att de blir bruna.
Gäddfärsens hemlighet
Gäddfärsens hemlighet
Gädda är en användbar fisk! Här visar Johan Skogh, färskvaruspecialist på Menigo, dig hur du gör god gäddfärs.