Innan användning
Diska din RePan innan du använder den första gången.
Tillagning på spishäll
Det lönar sig med tålamod. Starta spisen på en låg till medelhög temperatur och öka därefter värmen till önskad temperatur. Se till att alltid tillsätta olja eller smör i stekpannan/ugnsformen innan du värmer den, för att undvika att din RePan överhettas och bränner beläggningen vid tillagning.
Tillagning på stekplåt i ugn
Fördela råvarorna jämnt på din stekplåt för att uppnå en optimal stekyta. Vid tillagning av kalla råvaror, höj temperaturen för bästa möjliga resultat. För att undvika att mat bränner fast på beläggningen så bör ej stekplåtarna användas i över 200°C i mer än en timme.
Användning av redskap
Eftersom non-stickbeläggningen är fri från tillsatta PFAS-ämnen så kan du använda alla typer av redskap i din RePan, även metallredskap. Livslängden på beläggningen är dock längre om du endast använder redskap av mjukare material som trä eller silikon, både vid matlagning och rengöring.
Fastbränd mat
Har du råkat bränna fast maten i din stekpanna/ugnsform? Det är lätt att åtgärda. När din RePan har svalnat häller du i tillräckligt med vatten för att täcka det brända området och låter det koka i några minuter på spisen. Diska noggrant för hand efteråt.
Fett vid stekning
Om du har stekt något som avger mycket fett bör du torka bort fettet ur stekpannan/ugnsformen med en pappershandduk innan du diskar den. Det blir både enklare att rengöra och är mer skonsamt för din RePan.
Undvik snabb nedkylning
Låt alltid din RePan svalna innan du tillsätter kall vätska eller diskar den.
Rengöring
RePan är lätt att rengöra tack vare den belagda ytan som förhindrar maten att fastna. Den mest skonsamma rengöringen är att diska den ordentligt för hand, så pass noga att inga matta ytor kan ses efteråt. När du är klar kan du torka av den med en mikrofiberduk för en glansig yta.