Äggstra goda nyheter!

Ägg för alla tillfällen! Morgon, middag kväll – säg den måltid som klarar sig utan ägg? Nu utökar vi sortimentet i Sysco Classic med flera äggartiklar. Ägg är ett fantastiskt livsmedel. Det innehåller nästan allt vi behöver för att växa och må bra.
Vad sägs om helägg i praktisk bib, smidigt och lätthanterligt oavsett om du ska slå en bea,vända en omelett eller förnya dessertmenyn.
Flytande Helägg Bag-in-Box Artnr. 900702
Sysco Classic kokta färdigskalade ägg underlättar arbetet och spar tid vid frukostserveringen eller när den klassiska räkmackan ska trollas fram. De hittar du i både tråg och i hink.
Ägg kokta skalade i trågförpackning 900701
Ägg kokta skalade i hink 900700


Ägg M Tvättade KRAV art.nr. 200049
Lokala ägg M Frigående, Tvättade art.nr. 900917
. . . . .
Vad betyder märkningen? Förutom koden som anger produktionsmetod, ursprungsland, stall och äggproducent, kan ägget också vara märkt med en rosa check. Ägg med rosa check är certifierat i enlighet med svensk äggkvalitet, vilket äggen från Sysco Classic är. Den rosa checken garanterar att hanteringen uppfyller världens hårdaste krav inom djurvälfärd, livsmedelssäkerhet, smittskydd och produktkvalitet.
Sysco Classic är ett att våra egna varumärken. Här hittar du trygga och prisvärda produkter av hög kvalitet. Ett brett sortiment med allt från skafferiets stapelvaror till fina frys- och färskvaror – alla klassiker ett bra kök behöver.


Kan jag frysa ägg?
Ja, men inte i sitt skal eftersom skalet då spricker och gulan blir seg. Ägginnehållet kan däremot slås upp och röras samman för att sedan frysas.
Varför skiftar gulans färg mellan olika ägg?
Gulans färg skiftar beroende på vilket foder hönan har fått. Färgen har inget med näringsinnehållet att göra.
Varför är äggskalet ibland tjockt och ibland tunt?
En ung höna värper små ägg, och eftersom mängden kalcium i skalet i princip alltid är lika stor blir skalen tjockare. Från en äldre höna som värper större ägg, får vi ägg med tunnare skal.
Varför blir en del ägg stora och andra små?
Unga hönor värper mindre ägg, medan äldre hönor värper större ägg.

Hur vet jag om ett ägg i kylskåpet är kokt eller inte?
- Snurra ägget på ett plant underlag. Snurrar det jämnt är det kokt, ojämnt är det rått. Du kan också prova att stoppa det snurrandet ägget genom att sätta fingret på det och snabbt släppa. Fortsätter det att snurra något när du lyfter fingret är det okokt.
Hur kokar man ett ägg?
- Ett löskokt ägg ska kokas i ca 3 minuter, ett krämigt i ca 5 minuter och ett hårdkokt i 8-10 minuter. Tänk på att koktiderna varierar med äggets storlek – ett stort ägg tar något längre tid att koka. Tänk på att lägga i äggen i kallt vatten och ta tiden när de första bubblorna syns. Lägger du dem i kokande vatten spricker de.
Varför är vissa ägg svåra att skala?
- Om ett kokt ägg är svårt att skala beror det på att ägget är alltför färskt. Tänk på det om du planerar att servera ägghalvor på julbordet eller påskbuffén – köp gärna äggen lite tidigare så blir förberedelserna enklare. Skalningen underlättas också om du kyler ägget direkt efter kokning.
Hur tar man reda på om ett ägg är färskt?
- Ett färskt ägg sjunker i vatten och blir liggande på sidan.
- Ett knäckt färskt ägg har hög gula och tjock vita intill gulan.
- Ett färskt ägg har liten luftblåsa.


Kvalitetssäkrat
Våra produkter från Sysco Essentials, Sysco Classic och Sysco Premium är märkta med ovanstående logotyp. Det är en märkning som visar att produkten är kvalitets- och livsmedelssäkrad av branschens största kvalitetsteam. Vi granskar produktens innehåll samt gör revisioner både skriftligt och på plats i fabrik. Dessutom genomförs regelbundna återbesök hos alla våra leverantörer. En kontroll som görs genom hela kedjan – från utveckling till färdig produkt, för att du som kund ska få en trygg och kvalitativ upplevelse varje gång.